Este o mancarica de post care ne place foarte mult, este sanatoasa si merge de minune ca si garnitura pentru diverse fripturi, ca sa nu mai vorbesc ca arata in farfurie ca un curcubeu dupa ploaie intr-o zi de vara.
Avem nevoie de:
- 2 morcovi taiati cubulete
- 150 gr. orez prefiert
- 1 jumatate de ardeu rosu gras
- 2 linguri de ulei
- 130 gr. mazare din conserva
- 100 gr. ciuperci maruntite
- 50 gr. porumb din conserva
- sare, piper, boia si patrunjel
Se prepara foarte usor: Morcovii taiati cubulete se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand incep sa fiarba se adauga si orezul spalat in prealabil.
Separat, ardeiul rosu se taie cubulete fine si se pune la calit cu cele 2 linguri de ulei, adaugam putina boia apoi ciupercile taiate marunt
pe urma se adauga porumbul si mazarea.
Cand orezul este gata se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge de apa in care a fiert
iar apoi se pune in tigaia cu legume.
Amestecam orezul impreuna cu legumele, condimentam cu sare, piper iar la final adaugam si patrunjelul verde
Si este gata!
De obicei eu il savurez asa simplu impreuna cu o salata in zilele de post insa, cum am spus, merge de minune langa fripturi sau carnaciori prajiti.
S-aveti pofta!