skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

PRAJITURA LIMONCELLO



Ceea ce vreau sa va propun nu are nimic de-a face cu celebra bautura limoncello (lichior din coaja de lamaie) insa aduce putin la gust, si o sa va spun de ce: are in compozitie coaja de lamaie dar si de portocala. Mi-am zis ca postand aceasta reteta poate mai contribui cu vreo idee gospodinelor pentru desertul mesei de Pasti.
Avem nevoie de :
Pentru blat:
- 6 oua
- 180 gr. zahar
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 90 gr. unt topit
- 180 gr. faina
- 1 praf de copt
- 4 linguri cacao
- coaja rasa de la o lamaie (se pastreaza o lingurita de coaja)
- coaja rasa de la o portocala (se pastreaza o lingurita de coaja)
Pentru sirop:
- 150 ml suc de lamaie si potocala proaspat stors
- 2 linguri apa
- 2 linguri zahar
- 1 lingura rom
Pentru crema:
- 500 ml frisca sau smantana dulce
- 100 gr. zahar pudra
- 1 intaritor pentru frisca sau 10 gr. gelatina
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie (pastrata de la blat, neaparat sa fie proaspat rasa)
- 1 lingurita coaja rasa de portocala  (pastrata de la blat, neaparat sa fie proaspat rasa)
- 3 linguri fulgi de nuca de cocos (optional, eu nu am pus)
Cum se face: Pregatim blatul mai intai: ouale, zaharul si zaharul vanilinat se bat spuma tare cu mixerul.

Se adauga untul topit si se amesteca scurt.

Urmeaza coaja de lamaie si de portocala (pastrandu-se cate o lingurita din fiecare)

Ingredientele uscate (adica faina, cacaoa si praful de copt se amesteca intre ele apoi se incorporeaza in compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura.

Impartim amestecul in 2 parti egale (eu am pus in 2 boluri)

si le coacem pe rand in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coc la 175 grade aprox. 10-12 minute. Cand sunt coapte se dezlipesc de pe hartia de copt si se lasa sa se raceasca.
Pentru sirop, se amesteca toate ingredientele, se fierbe la foc mic pana cand zaharul este complet dizolvat. Cu acest sirop fierbinte se insiropeaza blaturile (sunt necesare cateva linguri pentru fiecare)



Pentru crema - frisca se amesteca cu zaharul pudra si cu intaritorul (sau daca folosim gelatina, aceasta se dizolva in putina apa si se incalzeste putin pentru a se dizolva complet, apoi va fi pusa in frisca), si se da la frigider pentru 15 minute.




Se scoate de la frigider si se mixeaza pana cand isi mareste volumul
adaugam si coaja de lamaie si de portocala si nuca de cocos (eu nu am pus) si mixam pana cand se intareste

Se intinde crema obtinuta intre cele 2 blaturi si se niveleaza frumos.



Se pudreza cu zahar pudra cu ajutorul unei site si se da la frigider pentru cateva ore. Eu am ornat cu figurine stelute din coaja de portocala sau lamaie.


Este o prajitura pufoasa, racoritoare, aromata in acelasi timp dar mai ales "parfumata". Dupa aceeasi reteta poate fi facut un tort in tava rotunda cu diametrul de 26 cm; promit ca am sa revin cu poze ale tortului cat de curand.



Labels: LIMONCELLO, Prajitura, Retete Prajituri 0 Comentarii
0 Responses

« Postare mai nouă Postare mai veche »
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ▼  2013 (99)
    • ▼  noiembrie (5)
      • COTLET DE PORC IN VIN LA CUPTOR
      • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
      • TORT CU CAPSUNI
      • PRAJITURA LIMONCELLO
      • CIUPERCI LA CUPTOR CU MOZZARELLA
    • ►  octombrie (17)
    • ►  septembrie (11)
    • ►  august (37)
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ►  ianuarie (4)
  • ►  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ►  octombrie (9)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com