Am obiceiul sa urmaresc emisiuni de gatit si sa prind retete din zbor, pe care le pregatesc apoi dupa cum imi aduc aminte. De data aceasta m-am reintors la sursa, fiind o salata cu un numar mai mare de ingrediente. Este vorba despre reteta simpla de salata sileziana si o sa vedeti ca nu este foarte diferita de cea de boeuf.
Ingrediente Reteta Salata Sileziana - 2 portii medii:
- 3 cartofi mari- 1 morcov
- o bucatica dintr-o telina
- 100 g pastai de fasole, din conserva
- 1 ou fiert
- 1 legatura patrunjel
- 1/2 ceapa rosie
- 4-5 castraveti murati picanti
- 1 mar verde
- un galbenus de ou, 1 lingurita mustar si 150 ml ulei, din care pregatim maioneza
- 1 lingura de otet din vin alb
- 1 lingurita sare
- un praf de piper negru macinat
- un praf de piper alb macinat
Pentru inceput, punem la fiert cartofii, cu tot cu coaja, in apa cu sare. Morcovul si telina le fierbem in supa (sau in apa cu amestec de condimente pentru supa). intre timp, pregatim maioneza.
Dupa ce au fiert, taiem cuburi cartofii, morcovul si Telina. Ceapa o taiem cat se poate de marunt. Dupa ce tocam castravetii, ii lasam la scurs. Lasam fasolea la scurs cateva minute, apoi o taiem de marimea cartofilor. in cele din urma taiem patrunjelul, dupa care punem toate aceste ingrediente intr-un bol si amestecam usor.
Separat, amestecam maioneza cu galbenusul de ou fiert, peste care adaugam otetul, sarea, piperul alb si pe cel negru. Incorporam in maioneza si albusul fiert, tocat marunt.
si, in sfarsit, adaugam maioneza peste legume si amestecam bine, dar cu grija.
O sa va urez ultimul pofta buna din zilele urmatoare. Si nu uitati - Pofta Buna!
Separat, amestecam maioneza cu galbenusul de ou fiert, peste care adaugam otetul, sarea, piperul alb si pe cel negru. Incorporam in maioneza si albusul fiert, tocat marunt.
si, in sfarsit, adaugam maioneza peste legume si amestecam bine, dar cu grija.
O sa va urez ultimul pofta buna din zilele urmatoare. Si nu uitati - Pofta Buna!
suna foarte bine,am sa o incerc si eu
mersi pentru reteta