Ingrediente:
1 kg faina
300g zahar
3 oua
250ml lapte
150g unt
40g drojdie
1 coaja de lamaie rasa
1 lingura de sare
arome:rom si vanilie
miere
nuci
Preparare:
Se pune drojdia cu un pic de lapte caldut si doua linguri de zahar, dupa 10 minute se amesteca cu toate celelalte ingrediente(fara miere si nuci) si se formeaza un aluat.Daca aluatul este prea muale se mai adauga putina faina,daca este prea tare se mai adauga un pic de lapte(depinde de tipul de faina).Se lasa aluatul la dospit o ora, o ora si jumatate intr-un loc cald.Se fac apoi din aluat forme de opt,se pun in tava si se mai lasa sa dospeasca inca o ora.Se coc la foc moderat;cand sant gata asa fierbinti se ung cu miere si se adauga nuca macinata.
1 kg faina
300g zahar
3 oua
250ml lapte
150g unt
40g drojdie
1 coaja de lamaie rasa
1 lingura de sare
arome:rom si vanilie
miere
nuci
Preparare:
Se pune drojdia cu un pic de lapte caldut si doua linguri de zahar, dupa 10 minute se amesteca cu toate celelalte ingrediente(fara miere si nuci) si se formeaza un aluat.Daca aluatul este prea muale se mai adauga putina faina,daca este prea tare se mai adauga un pic de lapte(depinde de tipul de faina).Se lasa aluatul la dospit o ora, o ora si jumatate intr-un loc cald.Se fac apoi din aluat forme de opt,se pun in tava si se mai lasa sa dospeasca inca o ora.Se coc la foc moderat;cand sant gata asa fierbinti se ung cu miere si se adauga nuca macinata.
Doamne de cand nu am mai mancat asa ceva...si din pacate am ratat si anul asta :(
Pfiu, ador mucenicii, iar cand apar pe la patiserii sunt acolo inainte de a le pune in vitrina