Pentru aceste branzoici care de fapt sunt mai mult niste cornuri impletite avem nevoie de :
Pentru aluat:
- 1 kg faina alba
- 2 oua
- 50 gr drojdie
- 150 gr unt
- 6 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 300 ml lapte (+ 100 ml apa)
- putina sare.
Pentru umplutura :
- 600 gr branza de vaci
- 2 oua
- zahar dupa gustul fiecaruia
- 1 pliculet zahar vanilinat
- coaja rasa de lamaie
- optional – stafide.
Cum se fac: intai amestecam drojdia cu cele 6 linguri de zahar si putin lapte. Separat se incalzeste laptele si adaugam untul sa se topeasca. Punem faina intr-un bol de framantat, in mijloc drojdia amestecata cu zahar, adaugam treptat laptele cu untul topit, ouale, vanilia, sarea si framantam un aluat mai moale pana incepe sa se desprinda de pe vas. Daca este nevoie adaugam si cantitatea de 100 ml apa incalzita (acest lucru depinde de tipul de faina pe care-l folosim). Se lasa sa creasca aproximativ 1 ora. Se imparte aluatul crescut in 2 parti. Intindem cu sucitorul o parte din aluat care se taie in patrate.
Branza o amestecam cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si stafidele (eu nu am pus).
Fiecare patrat de aluat se cresteaza pe margini cu cutitul, se pune umplutura pe mijloc
iar pe urma impletim marginile.
Se pun in tava pe hartie de copt, se lasa sa mai creasca vreo 10 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si le dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute.
Aceste branzoici foarte pufoase sunt ideale pentru gustare, pachetel la servici sau pentru copii la scoala.