Ingrediente Prajitura cu piersici caramelizate:
- 6 ; 7 piersici, depinde de marimea tavii, si de cat de fructoase iti plac prajiturile
- 130 g unt, plus pt. uns tava cam 10 g
- 120 g zahar plus 60 g pt. blat
- 2 oua mari, sau 3 mici
- 125 g faina
- optional: crema de vanilie, preparata din plic sau dupa reteta ta proprie
- 2 lingurite praf de copt
- putina sare (un fir de sare, cat sa apuci intre degete)
- un plic zahar vanilat
Preparare Prajitura cu piersici caramelizate:
Se unge tava cu cele 10 g unt, si se presara cele 120 g zahar.Se baga tava la cuptor si se lasa sa se caramelizeze.Sau caramelizezi separat zaharul cu untul, si il torni apoi in tava.Tai piersicile feliute si le aranjezi peste caramel. Baga tava din nou la cuptor si lasa pana se inmoaie piersicile. Intre timp freaca untul cu zaharul, vanilia si sarea, adauga ouale cate unul pe rand, apoi la sfarsit faina amestecata cu praf de copt.Pune aluatul peste piersici, baga din nou la cuptor pana se coace blatul.Scoate prajitura coapta si intoarce-o pe un platou, astfel incat sa fie cu piersicile in sus.*Dupa ce s-a racit se pune peste piersici budinca de vanilie, sau orice alta crema de vanilie preparata.
** Nu te speria daca piersicile au lasat foarte multa zeama, intinde aluatul asa, peste ele, la sfarsit vei avea un rezultat foarte gustos si insiropat. Poti folosi orice fel de fruct pentru aceasta reteta culinara.
www.retete-culinare-rapide.blogspot.com va ureaza - Pofta buna !