Ingrediente reteta culinara prajitura Negresa de Post:
- 3 cani faina;
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana apa plata/minerala/sifon
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita rom sau esenta de rom
- 1 praf copt
- 1 zahar vanilat
- 3 linguri cacao
- stafide.
Preparare Prajitura Negresa de Post:
Se pun intr-un vas cele 3 cani de faina, apoi zahar, zahar vanilat, praf de copt, cacao si esenta rom. Se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul si apa (la final, pentru a evita formarea cocoloaselor). In compozitia preparata de adauga stafidele si se pune intr-o tava tapetata cu margarina si faina. Se tine cca 20-25 min la cuptor.(cuptorul sa fie bine incins inainte). Se face testul cu scobitoarea si putem stii daca e gata sau nu.Glazura se prepara in urmatorul fel: 5linguri zahar, 3linguri apa, 1lingura margarina si cateva picaturi esenta rom. Se pun toate la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga romul . Se toarna peste prajitura calda, scoasa din cuptor.*Cu sifon sau apa minerala, aceasta reteta culinara de prajitura va fi mai pufoasa.
Dupa ocazie, ii pun diverse glazuri (de cacao, de ciocolata alba sau neagra, din comert) sau o ornez cu frisca, glazuri colorate, fructe etc.
www.retete-culinare-rapide.blogspot.com va ureaza - Pofta buna !