Ingrediente reteta culinara Prajitura Cremsnit
- 300 g faina
- 100 ml ulei
- 100 g zahar
- 30 ml lapte sau iaurt
- 2 oua
- 1/2 lingurita zeama lamaie
- 1/2 de praf copt
- 1 varf cutit sare
- zahar vanilat
- zahar pudra
Ingrediente crema cremsnit:
- 750 ml lapte
- 6 galbenusuri
- 200 g zahar
- 100 g faina
- unt cat o nuca
- gelatina
- zahar vanilat
- optional: coaja rasa de lamaie
Preparare reteta culinara Prajitura Cremsnit
Freci oualele , adaugi uleiul, zaharul, vanilia si bati bine pana devin spumoase. Pui sarea, praful de copt dizolvat in zeama lamaie si la sfarsit, adaugi iaurtul sau laptele, apoi faina cat trebuie sa se obtina un aluat potrivit de legat. Dai 30 min la rece si apoi intinzi in tava si coci 2 foi.Crema: 500 ml lapte pui la fiert si pana clocoteste, freci cele 6 galbenusuri cu 200 grame de zahar, adaugi faina si 200 ml lapte rece, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Toarna compozitia asta peste laptele ce fierbe,pana se leaga ca o crema si adaugi untul.
Iei vasul de pe foc dupa ce a fiert cam 15 min, amestecand mereu, si pui gelatina care a fost inmuiata in putina apa rece si 50 ml lapte fierbinte. Apoi pui albusurile batute, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
Lasi la racit, amestecand din cand in cand, ca sa ramana ca o alifie
Cand se raceste bine se intinde peste blaturi si se mai da la rece. Inainte de servire, pudreaz-o cu zahar pudra.
Pofta buna !