Ingrediente Reteta culinara Piept de pui cu dovlecei la gratar
- piept de pui dezosat
- chimen
- cimbru
- sare
- piper
- 3-4 dovlecei
- ulei de măsline
- otet balsamic sau lamaie
- usturoi (dupa gust)
Preparare Reteta culinara Piept de pui cu dovlecei la gratar
Feliezi potrivit pieptul de pui, il freci bine cu chimenul, cimbrul si putina sare, il bati putin cat sa se fragezeasca. Apoi il pui pe gratarul (grill pt aragaz) incins, lasandu-l sa se faca la foc mic. Ai grija sa il intorci ca sa se prepare in mod egal, pe ambele parti.
Speli apoi dovleceii si le tai capetele, dupa care ii feliezi in fasii subtiri, pe lungime. Ii stropesti cu o lingura de ulei de masline si sare, lasandu-i sa se odihneasca.
In timpul asta pregatesti dressingul pt dovlecei: cureti usturoiul si piseaza-l marunt sau fa-l la blender, dupa care ii adaugi sare, otetul balsamic sau zeama de lamaie si piper. Potrivesti dupa gust.
Apoi pui si dovleceii pe gratar, dar sa nu ii lasi sa se friga prea tare, incat sa se topeasca in gura. Trebuie sa le simti aroma si textura. Adica sa se rumeneasca frumos la exterior, iar interiorul sa fie ferm.
Cand dovleceii sunt gata (se prepara mai rapid decat carnea daca sunt in felii subtiri) , se scot pe o farfurie si se aseaza pe rotund, in forma de floare.Ii stropesti cu dressingul facut si daca sunt mai multe straturi, si intre straturi, avand grija ca toate feliile sa fie imbibate de dressing. Inainte de servire, ii lasi la racit si macerat timp de 15-20 min.
Cand pieptul este gata, se aseaza pe o farfurie, alaturi de dovlecei, si se adauga dressing peste.
*Dovleceii astfel preparati se servesc ca atare sau ca garnituri pentru diverse tipuri de carne. Feliile de dovlecei sunt foarte bune pentru sandvisuri cu carne sau branza.
www.retete-culinare-rapide.tk va ureaza - Pofta buna !