Ingrediente Reteta:
- malai
- telemea de vaca
- kaizer afumat
- carnati afumati
- muschi afumat
- cascaval
- apa
- smantana
- sare
Preparare Mamaliga in straturi cu sunca:
Faci o mamaliga potrivita, cat de multa vrei sa fie. Cand e gata mamaliga, o mai lasi in oala acoperita pentru inca 10-15 minute, fara foc.Intre timp, calesti kaizerul, muschiul si carnatii, facuti bucatele/felii mici si prajesti totul intr-o tigaie. Intr-un vas de sticla, ceramica, orice oala care merge pusa la cuptor, aseaza un strat de mamaliga de aproximativ 2 cm, apoi un strat de afumaturi, apoi un strat de branza, apoi un strat de mamaliga. Si continui pana cand se termina ingredientele sau se umple recipientul.
Pui oala/vasul la cuptor pentru 10 minute.
Servesti cu smantana si/sau muraturi.
Eu prefer smantana amestecata cu usturoi zdrobit.
Pofta buna !