Ingrediente Reteta culinara Placinta cu spanac si branza:
- pachet de foitaj congelat 900g
- 500 g spanac congelat si gata maruntit
- 250 g branza oaie/vaca sau amestec
- 4 linguri ulei de masline
- 4 linguri lapte
- 3 cepe mari
- 1 morcov
- 2 oua
- marar
- pipe
- nucsoara
De seara lasi aluatul sa se decongeleze, inainte de folosire sa fie moale. Ceapa tocata marunt si morcovul ras, le calesti in ulei, dupa care adaugi spanacul congelat , condimentezi (sarea este de prisos in cazul in care branza e sarata). Lasi sa se caleasca, sa se inmoaie si spanacul congelat si lasi pe foc pana seaca zeama, amestecand din cand in cand. Preferabil sa gatesti intr-o oala de teflon.
Intr-un castron incapator, razi/zdrobesti branza, o amesteci cu un ou, cu lapte, mararul si spanacul.
Intr-o tava cu peretii inalti si mai incapatoare, unsa cu unt si tapetata cu faina, asezi prima foaie de aluat. Intinzi uniform umplutura si o acoperi cu cea de-a doua foaie, imbinand marginile celor doua foi de aluat, prin apasare usoara. Cu o pensula, ungi aluatul de deasupra cu ou batut bine si intepi din loc in loc cu furculita.
Tava o dai la cuptorul preincalzit, la foc iute, pe nivelul de sus al cuptorului, timp de aprox 10 min, apoi la foc mediu-mic pana se coace; dar ai grija sa nu se arda. O verifici din cand in cand si schimbi intensitatea focului, in functie de cuptorul tau.
Placinta o tai, dupa ce s-a racit complet in tava. O poti servi cu smantana vrac (nu plastilina din comert) sau cu un pahar de bere.
*Daca ti-a iesit compozitia prea zemoasa, pune pe prima foaie de aluat, inainte sa asezi compozitia, gris; apoi pe amestec, pui iar o mana de gris. Asta absoarbe umezeala si nu lasa foile crude.
www.retete-culinare-rapide.tk va ureaza - Pofta buna !