Cuvinte cheie: apa, boia, ceapa, cimbru, cuptor, dafin, fasole, fasole de post, iahnie, iahnie de fasole cu spanac, morcovi, muraturi, piper, sare, spanac, ulei, usturoi
Ingrediente:
500g fasole uscata, 2 cepe mari, 2 morcovi, 3-4 catei usturoi, 1-2 foi de dafin, 500 g spanac, sare, piper, boia, cimbru.
Mod de preparare:
1 ) Alegem fasolea inlaturand corpurile straine, o spalam, apoi o punem la inmuiat in apa fara sare (cateva ore) sau de seara pana dimineata. Trebuie sa schimbam apa de doua ori.
2 ) Radem 2 morcovi si 1 ceapa pe razatoarea mare si calim in putin ulei.
3 ) Punem fasolea la fiert impreuna cu morcovii si ceapa calite.
4 ) Intre timp curatam, spalam, oparim spanacul si lasam sa se scurga.
5 ) Tocam o ceapa si usturoiul si calin putin cu o lingura de ulei.
6 ) Spanacul taiat il amestecam cu ceapa si usturoiul pe care le-am calit, adaugam sare, piper si boia.
7 ) Compozitia o punem intr-un vas rezistent la cuptor, iar deasupra punem fasolea fiarta fara zeama si presaram putin cimbru.
8 ) Tinem la cuptor 30 min.
Servim cu muraturi.