Cuvinte cheie: aluat, amoniac, bicarbonat, cuptor, faina, gem, lamaie, margarina, morcov, peste, prajitura, prajitura cu morcov, zahar
Ingrediente:
4 cani de faina, 6 cani de morcov ras, 3 cani zahar, 1 pachet de margarina, 1 borcan de gem, 2 linguri de bicarbonat sau amoniac
Mod de preparare:
1 ) Curatam, spalam morcovii si ii dam pe razatoarea mica.
2 ) Calim morcovul ras intr-o cratita impreuna cu zaharul.
3 ) Dupa ce a scazut zeama, luam cratita de pe foc si punem margarina.
4 ) Cand s-a racit, adaugam bicarbonatul sau amoniacul stins cu putina zeama de lamaie si faina, amestecand bine pana obtinem un aluat omogen.
5 ) Impartim aluatul in doua, din care intindem doua foi de marimea tavii.
6 ) O foaie o asezam pe fundul tavi, deasupra intindem un strat nu prea gros de gem, peste care punem a doua foaie.
7 ) Bagam tava in cuptor la un foc potrivit.
8 ) Taiem prajitura dupa preferinta, in patrate, dreptunghiuri sau romburi.
9 ) Pudram cu zahar ca sa capete un aspect frumos