Ador ciupercile, in toate formele lor de prezentare. De aceea asta v-om prepara o reteta de Ciuperci la tigaie cu masline, cascaval si coaja de lamaie.
Zilele trecute am cules o tavita de ciuperci din hipermarket, pe care le-am depozitat in frigider, in asteptarea unui moment de inspiratie, care nu a intarziat sa apara.
Pentru o portie generoasa veti avea nevoie de:
- 4-5 ciuperci de marime medie- 7 masline negre giant nesarate
- 1 bucatica de unt
- ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- cascaval ras sau parmezan
- sare de mare si piper
Mod de preparare Ciuperci la tigaie cu masline, cascaval si coaja de lamaie:
Pentru inceput spalam ciupercile, apoi le stergem cu un servetel de bucatarie.Le curatam doar in jurul coditelor, pentru a descoperi interiorul palariei, unde vom pune cateva picaturi de ulei de masline, sare si piper.
Dupa ce facem acest lucru cu toate ciupercile, le asezam frumos in tigaie non-aderenta, fara ulei si le acoperim cu un capac mai mic decat tigaia, ca si caldura sa circule ca intr-un cuptor.
Le lasam aproximativ 25 de minute, dupa care le scoatem din tigaie.
In aceeasi tigaie topim bucatica de unt, apoi calim 1 minut maslinele, coaja de lamaie si usturoiul, toate date pe razatoare.
Puteti umple ciupercile cu acest amestec (eu l-am folosit ca pe un pat pentru ciuperci), apoi le acoperiti cu cascaval sau parmezan din belsug si mai radeti putina coaja de lamaie.
Pentru post - renuntati la cascaval si caliti maslinele cu 2-3 picaturi de ulei in loc de unt.
Pofta buna!