Prima mancare pe care am gatit-o vreodata...Si o gatesc regulat, mai ales cand nu am timp de alte feluri mai complicate. imi place ca se poate gati in nenumarate moduri: cu carne de pui, de porc, cu afumatura, fara carne, cu dresatura, fara dresatura, cu marar etc.
Ingrediente Mancare de mazare cu carnati de casa:
- 400 g mazare (o punga)- 1 ceapa alba, taiata fin
- 1 morcov, taiat fin
- 2 linguri sos de rosii cu boabe de mustar sau simplu
- ulei de masline
- 10 feliute de carnat de casa, afumat
- 1 varf de cutit de cimbru uscat
- 1 varf de cutit de boia dulce
- sare si piper dupa gust
Pentru inceput, calim legumele pentru 1 minut in ulei de masline cu boia, apoi adaugam sosul de rosii si coplesim cu putina apa.
Lasam sa fiarba 2-3 minute, dupa care adaugam si carnatul si il rumenim 1-2 minute.
Condimentam cu sare, piper si cimbru, adaugam mazarea si coplesim cu apa.
Lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 45 de minute.
Gata!
Daca vreti sa mancati de post, renuntati la carnat.
Daca va plac mancarurile cu dresatura, puteti face una din 2 linguri de faina si 2-3 linguri de lapte. Omogenizati amestecul, apoi adaugati din mazare cateva linguri de sos, pentru a evita diferenta termica si turnati in mancare, amestecand des. Presarati cu marar.
Pofta buna!