Am pregatit acesti biscuiti, impreuna cu cei cu ciocolata si menta, pentru sarbatorile de Craciun.
Modul impresionant in care arata este direct proportional cu rabdarea pe care o necesita.
Ingrediente Biscuiti in doua culori:
- 300 g unt- 150 g zahar pudra
- un praf de sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- 400 g faina
- 40 g cacao
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
Preparare Biscuiti in doua culori:
Pregatim aluatul in felul urmator:- Punem faina intr-un vas incapator, care sa ne permita sa amestecam cu mana.
- Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam untul rece, taiat bucatele.
- Amestecam cu varful degetelor pana untul va fi incorporat in totalitate. O sa obtinem un aluat cu o consistenta nisipoasa, deloc legat.
- Adaugam zaharul pudra si pe cel vanilat si praful de sare si ne intoarcem la framantat, pana aluatul capata consistenta.
- Impartim aluatul in doua parti egale, iar in una adaugam cele 40 g de cacao, pe care o incorporam bine. Dupa ce am framantat ambele aluaturi, le lasam la rece pentru o ora, infasurate in folie de plastic.
Si acum incepe distractia:
- Scoatem aluaturile de la rece si le intindem (pe plansa de lucru bine infainata) intr-o coca de 1 cm, separat.
- Apoi, taiem fiecare foaie in fasii tot de 1 cm grosime, folosind un cutit bine infainat, ca sa nu rupem aluatul.
- Mai departe, asezam una langa alta 3 fasii de aluat, alternand culorile: una alba, una neagra, una alba sau invers.
- Ungem cele 3 fasii cu galbenusul amestecat cu cele 2 linguri de lapte si punem pe deasupra un alt strat format din 3 fasii de aluat, avand grija sa nu se suprapuna culorile. Daca primul rand a fost negru-alb-negru, al doilea va fi alb-negru-alb.
- Suprapunem 3 astfel de straturi. Daca vreti biscuiti mai mari, mai putesi adauga inca un strat.
- Dupa ce am format blocurile, taiem capetele pentru a le uniformiza, apoi intindem o bucata de aluat, eu am intins negru, pentru a forma o "imbracatoare" pentru sulul de biscuiti.
- Ungem aluatul cu galbenus si punem sulul peste el, cu fata in jos, dupa care aducem capetele foii peste blocul de biscuiti.
- Taiati excesul de aluat.
- Dupa ce am imbracat blocul, il lasam la frigider 45 de minute.
- Dupa ce am scos blocul de biscuiti de la rece, il taiem in felii de aproximativ 1 cm.
- Asa vor arata biscuitii pe care ii vom pune pe hartie de copt si ii vom lasa 12 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.
- Dupa ce ii scoatem din cuptor ii lasam la racit.
- Daca va ramane aluat, il puteti amesteca si puteti face un sul din care sa taiati biscuiti rotunzi, pe care ii coaceti la fel.
Pofta Buna!