skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

Reteta Prajitura cu Mere


Reteta Prajitura cu Mere

Va propun astazi o prajitura pe care eu fac de ceva ani si de care nu ma pot satura. Nu e tocmai rapida si economa, dar merita tot efortul.

Ingrediente Reteta Prajitura cu Mere

- 1/2 pachet margarina
- biscuiti simpli (petit beurre, pachet mare) – se macina/faramiteaza
- 2-2,5kg mere
- 6 linguri faina
- 3/4 l lapte
- 6 oua (se separa albus/galbenus)
- nuca macinata (aprox. 1 cana)
- 3 cani de zahar
- 4 plicuri zahar vanilinat

Stratul de mar
Se decojesc si se dau pe razatoare merele, dupa care se calesc pe foc cu o cana de zahar si se pun la racit. Cand sunt reci, se amesteca cu un plic de zahar vanilat.

Crema
Se amesteca separat faina cu ¼ L lapte. Separat se pune la fiert ½ L lapte cu o cana zahar. Cand fierbe laptele, se adauga amestecul de lapte cu faina si se amesteca in continuare la foc mic pana fierbe crema si devine groasa. Se lasa la racit. Cand e rece, se inglobeaza treptat galbenusurile si un plic de zahar vanilinat (dupa gust, si esenta de vanilie).

Preparare Reteta Prajitura cu Mere

- Prajitura este formata din mai multe straturi. Fiecare strat se face separat si se adauga in prajitura rece (de preferat; daca nu se poate, nu e obligatoriu), pe parcursul coacerii.
- Se intinde ½ pachet margarina pe tava, dupa care se adauga biscuitii zdrobiti marunt, atat cat sa se formeze un strat pe toata tava.
- Se da la cuptor (incalzit) 5 minute.
- Se scoate si se adauga merele calite, intinse pe toata tava, dupa care se da iar la cuptor si se lasa 10 minute.
- Se scoate si se lasa la racit complet, dupa care se intinde crema de ou pe toata tava si se pune iar la cuptor (incalzit) timp de 15 minute, la foc potrivit.
- Se scoate si se lasa la racit dupa care se adauga albusul (batut spuma tare cu o cana de zahar si un plic de zahar vanilinat).
- Se da iar la cuptor pana cand albusul se rumeneste un pic (devine galbui-auriu).
- Se scoate si se presara deasupra nuca macinata amestecata cu zahar si cu un plic de zahar vanilinat.
- Se mai lasa 10 minute la cuptor.

Reteta Prajitura cu Mere


Se serveste rece, dupa ce straturile s-au asezat.
Pofta buna!



Labels: Prajitura cu Mere, prajituri, Reteta Prajitura cu Mere, Retete desert, Retete Prajituri 0 Comentarii
0 Responses

« Postare mai nouă Postare mai veche »
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ▼  2013 (99)
    • ►  noiembrie (5)
    • ►  octombrie (17)
    • ►  septembrie (11)
    • ►  august (37)
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ▼  ianuarie (4)
      • Reteta Salata Sileziana
      • Reteta Panna Cotta la pahar
      • Reteta Prajitura cu Mere
      • Fishfingers cu sos Tzatziki
  • ►  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ►  octombrie (9)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

210088

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com