Azi va propun o reteta de desert pe cat de simpla pe atat de buna. M-am hotarat sa o postez pentru cineva drag mie, chiar daca poza cu preparatul final nu este "reusita".
Avem nevoie de:
- 1 litru lapte
- 6 oua
- 4 linguri de zahar + 6 linguri pentru caramelizat
- 1 plic zahar vaniliat
- 1 lingura faina sau amidon
Cum se face:
Se pun ouale, zaharul, faina (sau amidonul) intr-un castron si se amesteca cu grija sa nu faca spuma.
Separat intr-o cratita se pun 6 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc mic. Se rasuceste cratita cu grija astfel incat caramelul sa "tapeteze" peretii.
Se toarna cu grija amestecul de oua si lapte, se baga la cuptor la foc mic timp de aproximativ 25-30 minute.
Se face testul cu scobitoarea, adica se inteapa crema cu o scobitoare si daca aceasta este curata inseamna ca este gata crema.
Se lasa sa se raceasca bine si se serveste alaturi de putin sirop .