Sau cheesecake, cum spun unii, aceasta tarta care mie imi place foarte mult (si asta deoarece contine multa branza) este o alternativa pentru un desert de weekend sau de ce nu pentru o cina cu prietenii sau pur si simplu cand avem musafiri . Imi place aceasta tarta cu branza deoarece este si un desert sanatos: se pastreaza continutul nutritional al ingredientelor dar si pentru ca nu contine praf de copt, coloranti, aditivi etc.
Hai sa va spun mai bine cum am facut-o ca de laudat am tot laudat-o:
Ingrediente blat:
- 350 gr. biscuiti digestivi macinati sau zdrobiti
- 250 gr. margarina
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 3 linguri zahar
Ingrediente crema:
- 700 gr. branza de vaci proaspata
- 3 oua
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1/2 plic budinca de vanilie
- 10 linguri zahar
Pregatim blatul: biscutii se macina la robot sau se zdrobesc cu sucitorul, asa cum am facut eu
se pun intr-un vas, se adauga margarina (pastrata la temperatura camerei), zaharul vanilinat si cele 3 linguri de zahar
si se framanta bine. Atentie: daca va tenteaza sa adaugati lapte sau mai multa grasime nu o faceti deoarece este suficient cat scrie in reteta! Se obtine o coca usor lipicioasa
care se intinde intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm dupa ce ungem tava in prealabil cu putin unt sau ulei. Va sfatuiesc sa apasati bine coca cand o puneti in tava pentru a nu forma denivelari atunci cand se coace.Se ridica din coca margini dupa marginile tavii.
La crema, branza se amesteca cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile amestecate cu zaharul vanilinat
se mixeaza si se pune si jumatate din plicul de praf de budinca.
Albusele se bat spuma cu un praf de sare si 3 linguri zahar.
Apoi adaugam albusul batut in crema de branza si mixam usor.
Crema obtinuta se pune in tava peste blatul de biscuiti.
Se niveleaza frumos crema cu o lingura
si se da la copt la foc potrivit pentru aproximativ 50 de minute. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul. Asa arata coapta, proaspat scoasa de la cuptor
A mea a avut o tentativa de a se crapa putin dar asta nu conteaza deoarece a compensat cu gustul absolut delicios al acestui desert. Se feliaza cat timp este calduta. Eu am impartit-o in 8 parti egale.
Dupa racire se pastreaza la frigider. O recomand cu mult drag copiilor, doamnelor insarcinate (pentru ca ele au mare nevoie de calciu si magneziu) si tuturor celor carora le sunt pe plac deserturile cu branza.
Si pentru voi o feliuta din pacate doar virtuala:
S-aveti pofta!