Ciorba asta e mai degraba supa crema, dar pentru ca asa ii zice si in turceste (mercimek çorbasi), asa i-a ramas numele (ca in bancul cu Stefan cel mare si apa Moldovei).
Preparare reteta rapida Ciorba turceasca de linte
- o cana de linte rosie: lintea rosie nu trebuie tinuta la inmuiat pentru ca fierbe repede (ce bine).- o ceapa
- un morcov
- o lingura de pasta de ardei rosu (kirmizi biber salçasi). Se poate inlocui cu boia daca nu aveti
- 5-6 cani de apa, in functie de cat de groasa vreti sa iasa crema
- cimbrisor (preferabil proaspat) si menta (poate fi si uscata), cate o lingurita din fiecare
1. Se toaca ceapa si morcovul (daca nu aveti tocator, dati morcovul pe razatoare) si se calesc in ulei 2 minute si se adauga pasta de ardei la sfarsit amestecand sa se omogenizeze.
Intre timp lintea si apa se pun la fiert.
2. Se arunca ceapa si morcovul peste linte si se lasa sa fiarba la foc mediu cam 30-40 de minute pana cand lintea este fiarta.
3. Se baga blenderul cu picior in oala si se paseaza ciorba. Se sareaza si se adauga condimentele. Se serveste cu lamaie, ceapa si ardei iute. Si lipie daca este.
Timp preparare: 20 minute. Timp gatire (in care nu faceti nimic): 40 minute