Ingrediente Bors de primavara:
- 6 fire de ceapa verde
- 1 fir usturoi verde
- 4 legaturi de loboda
- 2 legaturi de stevie
- mai multe frunze de spanac
- 1 lingura de orez
- 2 cartofi
- 1 lingura bulion
- 1 cana de bors
- 1 legatura marar
- patrunjel si leustean
- sare si piper dupa gust.
Preparare Bors de primavara:
- Curatam si spalam bine toate zarzavaturile.
- Ceapa si usturoiul tocate marunt, orezul spalat in mai multe ape si cartofii taiati in cubulete, le punem la fiert in doi litri de apa.
- Cand sunt aproape fierte, adaugam frunzele de loboda, stevie si spanac taiate in fasii, apoi punem bulionul, sarea si piperul.
- Dupa ce s-au fiert toate zarzavaturile, punem borsul si lasam sa dea intr-un clocot.
- Luam oala de pe foc si adaugam verdeata taiata marunt.
Se poate servi cald sau rece. Pofta Buna!