Dupa cum deja stiti, mai cumpar cateodata ciuperci, fara a stii la momentul respectiv ce o sa pregatesc cu ele.
De data aceasta, am hotarat sa gatesc o tocanita de ciuperci si, ca bonus, am facut-o de post (sa nu spuneti nimanui, dar pentru mine am adaugat la sfarsit o lingura de smantana).
Iata ce a iesit:
Ingrediente Tocana de ciuperci de post - 2 portii
- 500 g ciuperci- 1 ceapa alba mare
- 1 lingurita boia
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri faina
- 160 ml apa
- 2 linguri ulei de masline
- pentru cei care nu tin post, 2 linguri de smantana
Preparare Tocana de ciuperci de post
Pentru inceput, am spalat ciupercile si le-am uscat cu un servetel de bucatarie si le-am taiat apoi pe lungime. Am taiat ceapa cuburi mici mici si am calit-o in ulei de masline si boia pentru 10-20 de secunde, dupa care am stins cu apa. Am mai calit 2 minute, apoi am adaugat ciupercile, pe care le-am coplesit cu apa si piperul. Am lasat la fiert 50 de minute, pana a scazut apa, iar ciupercile au fost gata.In functie de cat de cremoasa va place tocana de ciuperci, mai puteti scurge putin din apa in care au fiert ciupercile. Pregatiti apoi dresatura din cele 2 linguri de faina si apa si o incorporati in tocana, adaugand si sarea.
Mai lasati pe foc 2-3 minute, pana consistenta tocanii devine cremoasa.
Cei care nu tin post pot adauga 1 lingura de smantana la sfarsit, dupa ce ati luat tocana de pe foc.
In sfarsit, am servit-o simpla, fara verdeata, dar cu lipii din faina de macinis integral, ca sa compensez ravagiile smantanii.
Pofta buna si spor la gatit!