O delicioasa reteta culinara Biscuiti cu levantica.
Ingrediente pentru Biscuiti cu levantica:
- 125 g unt
- 100 g zahar
- 250 g faina
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- putina sare
- 5-6 flori de levantica
Aluatul este foarte usor de facut. Se amesteca zaharul cu untul pana la omogenizare, apoi se adauga oul batut, florile de levantica (levantica din propria gradina, deci usor uscata si maruntita), faina amestecata cu praful de copt, iar in cele din urma praful de sare.
Aluatul format se inveleste in folie transparenta si trebuie dat la rece pentru 30 de minute.
Dupa ce scoatem aluatul de la rece il intindem pe un carpator/plan de lucru acoperit cu faina si taiem biscuitii cu diferite forme. ii asezam in tava, pe hartie de copt si ii bagam in cuptorul deja incalzit.
Timpul de coacere va fi de 7 minute, la foc mic, aluatul fiind subtire, insa biscuitii vor fi gata cand vor avea fundul auriu.
Pofta mare!