Risotto cu sofran o mancare atat de pufoasa, incat iti vine s-o mananci :). Pe scurt, trebuie sa-l incercati, deoarece, contrar parerilor deja inradacinate, nu e greu de pregatit Risotto cu sofran.
Pentru 2 portii veti avea nevoie de:
- 200 g orez
- 35 g unt
- 1/2 ceapa alba
- 50 ml vin alb
- 800 ml supa
- un varf de cutit de sofran
- parmezan
Preparare Risotto cu sofran:
- Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o calim la foc mic in jumatate din cantitatea de unt mentionata mai sus.
- Stingem cu vin si lasam pana acesta se evapora, apoi adaugam orezul spalat si curatat.
- Adaugam 1/4 din supa si lasam sa fiarba, amestecand incontinuu.
- Cand a scazut supa, mai adaugam 1/4 si lasam la fiert si tot asa pana terminam supa si orezul e fiert. Tocmai in acest lucru sta pufosenia risotto-ului, de aceea nu e indicat sa adaugam toata supa la inceput.
- Inainte cu cateva minute de a lua de pe foc adaugam untul ramas, o mana de parmezan si sofranul si omogenizam.
- Si ca sa incheiem cu stil, servim presarat cu parmezan din belsug!
Pofta buna!