Combinatiile cu avocado sunt unul dintre aperitivele mele preferate. Iar daca de obicei pregateam rapid un avocado un ulei de masline si ou fiert, de data aceasta am mers putin mai departe, inspirata de minunatele re?ete ale lui Edith Frincu. Ingredientele sunt urmatoarele:
Ingrediente:
- 2 bucati avocado (trebuie sa fie coapte, altfel nu le veti putea pasa cu furculita)- 50 g peste afumat - eu am ales somon
- 1 linguri?a mu?tar
- cateva fire de ceapa verde
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 catel de usturoi
- zeama de lamaie
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Curatam avocado de coaja, taiem pe lung in doua, scoatem samburele ?i apoi pasam cu furculita. in cazul in care nu gasisi avocado coapte, folositi doar miezul scobit. Stropim pasta cu zeama de la o jumatate de lamaie, pentru a impiedica oxidarea. Taiem apoi pe?tele, ceapa, ardeiul gras si usturoiul cat se poate de marunt si le amestecam cu pasta de avocado, adaugand si mustarul. Pasta de amesteca pana la omogenizare. Sarea se adauga la sfar?it, dupa ce a?i gustat amestecul final, deoarece se poate ca pestele sa fie destul de sarat. Pasta se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.Sa aveti pofta!