Nu stim altii cum sunt, dar pentru noi mancarea inseamna mai mult decat a te hrani. De multe ori ni s-a intamplat sa gustam ceva minunat si sa trebuiasca sa inchidem ochii pentru a savura mai bine nuantele felului pe care il aveam in fata. Si de cele mai multe ori, mancarea spune o poveste si nu este intamplator modul in care alegem ce si cum sa mancam.
O simpla aroma iti poate trezi amintiri despre care habar nu mai aveai sau te poate face sa descoperi lucruri noi despre tine si despre cei de langa tine. O simpla aroma, pe care credeai ca o cunosti in cele mai mici detalii, te poate face sa vrei sa te trezesti mai repede dimineata, sa vrei sa te intorci acasa mai devreme, sa vrei sa pui mana pe telefon si sa-ti suni cele mai bune prietene, sa te plimbi pe plaje neumblate pana acum, sa vrei sa petreci 25 de ore pe zi din 24 undeva, cu cineva...
Iar postarea de astazi nu face exceptie, pentru ca a luat viata tocmai din nevoia de a imparti ceva care iti gadila papilele si le trezeste la viata cu cineva special, adica cu cele mai bune prietene, dar si cu alti pasionati de bunatati. Si pentru a face acest lucru, ne-am adus aminte de aromele care ne-au intampinat La masa cu Good Food, le-am materializat in ceva pufos pufos si le-am trimit mai departe catre Emily's cupcakes & treats, sa se bucure si altii.
Despre ce sa fie vorba? Despre migdale aromate, despre lamaie intepatoare, despre iaurt fin si cremos. Pentru pregatirea aluatului acestei tarte divine am folosit:
Asadar, pentru a ne putea bucura de rezultate, mai intai sa muncim putin, nu? :) incepem prin a incinge cuptorul la 180 grade sau la treapta 4. Apoi, ungem cu ulei o forma de tort cu diametrul de 25 cm, cu margini detasabile, pe care o captusim pe urma cu hartie de copt.
intr-un vas inalt amestecam malaiul, faina, praful de copt, migdalele macinate, coaja rasa de lamaie, zaharul si facem la mijoc o gaura. Separat, amestecam ouale cu iaurtul si uleiul, le omogenizam si le incorporam in ingredientele solide. Amestecam usor cu o lingura, pentru a omogeniza compozitia.
Urmatorul pas este sa turnam viitoarea tarta in tava si sa o dam la cuptor, cu ochii pe ceas timp de 40 de minute. in cazul in care observam ca aceasta se rumeneste prea repede, o acoperim cu o folie de aluminiu si am eliminat problema.
Cat tarta este la cuptor, incepem prepararea sosului astfel: punem zaharul intr-o cratita, adaugam zeama de la lamai, 75 ml apa si punem pe foc, amestecand din cand in cand. Lasam siropul sa fiarba timp de 4 minute, dupa care inchidem focul.
Acum a venit timpul sa scoatem prajitura din cuptor. O lasam un pic la racit, dar nu de tot. indepartam marginea detasabila, folia de aluminiu si foaia de copt, dupa care intepam din loc in loc tarta, pentru a se patrunde mai apoi de siropul parfumat. Turnam peste siropul de lamaie si cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem si marginile tartei, dupa care purcedem la cea mai importanta etapa:
savurarea tartei alaturi de cei dragi!
Ade si Simi
O simpla aroma iti poate trezi amintiri despre care habar nu mai aveai sau te poate face sa descoperi lucruri noi despre tine si despre cei de langa tine. O simpla aroma, pe care credeai ca o cunosti in cele mai mici detalii, te poate face sa vrei sa te trezesti mai repede dimineata, sa vrei sa te intorci acasa mai devreme, sa vrei sa pui mana pe telefon si sa-ti suni cele mai bune prietene, sa te plimbi pe plaje neumblate pana acum, sa vrei sa petreci 25 de ore pe zi din 24 undeva, cu cineva...
Iar postarea de astazi nu face exceptie, pentru ca a luat viata tocmai din nevoia de a imparti ceva care iti gadila papilele si le trezeste la viata cu cineva special, adica cu cele mai bune prietene, dar si cu alti pasionati de bunatati. Si pentru a face acest lucru, ne-am adus aminte de aromele care ne-au intampinat La masa cu Good Food, le-am materializat in ceva pufos pufos si le-am trimit mai departe catre Emily's cupcakes & treats, sa se bucure si altii.
Despre ce sa fie vorba? Despre migdale aromate, despre lamaie intepatoare, despre iaurt fin si cremos. Pentru pregatirea aluatului acestei tarte divine am folosit:
- 75 ml ulei cu aroma de lamaie
- 175 gr faina
- o lingurita si jumatate de praf de copt
- 50 gr migdale macinate
- 50 gr malai
- coaja rasa de la cele 2 lamai
- 140 gr zahar tos
- 2 oua mari
- 225 gr iaurt
Asadar, pentru a ne putea bucura de rezultate, mai intai sa muncim putin, nu? :) incepem prin a incinge cuptorul la 180 grade sau la treapta 4. Apoi, ungem cu ulei o forma de tort cu diametrul de 25 cm, cu margini detasabile, pe care o captusim pe urma cu hartie de copt.
intr-un vas inalt amestecam malaiul, faina, praful de copt, migdalele macinate, coaja rasa de lamaie, zaharul si facem la mijoc o gaura. Separat, amestecam ouale cu iaurtul si uleiul, le omogenizam si le incorporam in ingredientele solide. Amestecam usor cu o lingura, pentru a omogeniza compozitia.
Urmatorul pas este sa turnam viitoarea tarta in tava si sa o dam la cuptor, cu ochii pe ceas timp de 40 de minute. in cazul in care observam ca aceasta se rumeneste prea repede, o acoperim cu o folie de aluminiu si am eliminat problema.
Cat tarta este la cuptor, incepem prepararea sosului astfel: punem zaharul intr-o cratita, adaugam zeama de la lamai, 75 ml apa si punem pe foc, amestecand din cand in cand. Lasam siropul sa fiarba timp de 4 minute, dupa care inchidem focul.
Acum a venit timpul sa scoatem prajitura din cuptor. O lasam un pic la racit, dar nu de tot. indepartam marginea detasabila, folia de aluminiu si foaia de copt, dupa care intepam din loc in loc tarta, pentru a se patrunde mai apoi de siropul parfumat. Turnam peste siropul de lamaie si cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem si marginile tartei, dupa care purcedem la cea mai importanta etapa:
savurarea tartei alaturi de cei dragi!
Ade si Simi