skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

Tarta cu migdale si sos de lamaie



Nu stim altii cum sunt, dar pentru noi mancarea inseamna mai mult decat a te hrani. De multe ori ni s-a intamplat sa gustam ceva minunat si sa trebuiasca sa inchidem ochii pentru a savura mai bine nuantele felului pe care il aveam in fata. Si de cele mai multe ori, mancarea spune o poveste si nu este intamplator modul in care alegem ce si cum sa mancam.

O simpla aroma iti poate trezi amintiri despre care habar nu mai aveai sau te poate face sa descoperi lucruri noi despre tine si despre cei de langa tine. O simpla aroma, pe care credeai ca o cunosti in cele mai mici detalii, te poate face sa vrei sa te trezesti mai repede dimineata, sa vrei sa te intorci acasa mai devreme, sa vrei sa pui mana pe telefon si sa-ti suni cele mai bune prietene, sa te plimbi pe plaje neumblate pana acum, sa vrei sa petreci 25 de ore pe zi din 24 undeva, cu cineva...

Iar postarea de astazi nu face exceptie, pentru ca a luat viata tocmai din nevoia de a imparti ceva care iti gadila papilele si le trezeste la viata cu cineva special, adica cu cele mai bune prietene, dar si cu alti pasionati de bunatati. Si pentru a face acest lucru, ne-am adus aminte de aromele care ne-au intampinat La masa cu Good Food, le-am materializat in ceva pufos pufos si le-am trimit mai departe catre Emily's cupcakes & treats, sa se bucure si altii.

Despre ce sa fie vorba? Despre migdale aromate, despre lamaie intepatoare, despre iaurt fin si cremos. Pentru pregatirea aluatului acestei tarte divine am folosit:
  • 75 ml ulei cu aroma de lamaie
  • 175 gr faina
  • o lingurita si jumatate de praf de copt
  • 50 gr migdale macinate
  • 50 gr malai
  • coaja rasa de la cele 2 lamai
  • 140 gr zahar tos
  • 2 oua mari
  • 225 gr iaurt
Am pus deasupra, dupa ce s-a racit tarta, un sirop facut din zeama de la cele doua lamai rase anterior, 85 gr zahar tos si 75 ml apa.
Asadar, pentru a ne putea bucura de rezultate, mai intai sa muncim putin, nu? :) incepem prin a incinge cuptorul la 180 grade sau la treapta 4. Apoi, ungem cu ulei o forma de tort cu diametrul de 25 cm, cu margini detasabile, pe care o captusim pe urma cu hartie de copt.
intr-un vas inalt amestecam malaiul, faina, praful de copt, migdalele macinate, coaja rasa de lamaie, zaharul si facem la mijoc o gaura. Separat, amestecam ouale cu iaurtul si uleiul, le omogenizam si le incorporam in ingredientele solide. Amestecam usor cu o lingura, pentru a omogeniza compozitia.


Urmatorul pas este sa turnam viitoarea tarta in tava si sa o dam la cuptor, cu ochii pe ceas timp de 40 de minute. in cazul in care observam ca aceasta se rumeneste prea repede, o acoperim cu o folie de aluminiu si am eliminat problema.
Cat tarta este la cuptor, incepem prepararea sosului astfel: punem zaharul intr-o cratita, adaugam zeama de la lamai, 75 ml apa si punem pe foc, amestecand din cand in cand. Lasam siropul sa fiarba timp de 4 minute, dupa care inchidem focul.
Acum a venit timpul sa scoatem prajitura din cuptor. O lasam un pic la racit, dar nu de tot. indepartam marginea detasabila, folia de aluminiu si foaia de copt, dupa care intepam din loc in loc tarta, pentru a se patrunde mai apoi de siropul parfumat. Turnam peste siropul de lamaie si cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem si marginile tartei, dupa care purcedem la cea mai importanta etapa:
savurarea tartei alaturi de cei dragi!

Ade si Simi



Labels: desert, prajituri, reteta Tarta cu migdale, Retete Prajituri, sos de lamaie
« Postare mai nouă Postare mai veche »

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ▼  2013 (99)
    • ►  noiembrie (5)
    • ►  octombrie (17)
    • ►  septembrie (11)
    • ►  august (37)
    • ►  mai (4)
    • ▼  aprilie (5)
      • Reteta Potcoave cu Gutui
      • Tarta cu migdale si sos de lamaie
      • Reteta Chinese Wok
      • Pasta de avocado cu somon afumat
      • Risotto cu sofran
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ►  ianuarie (4)
  • ►  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ►  octombrie (9)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com