Aseara am gatit legume la wok, gandindu-ma la Catalin, care gateste divin acest fel de mancare. in general se gateste cu bucatele de piept de pui si paste din orez, dar neavand in casa am gatit cu paste normale si cabanos.
Pe langa astea, mai aveti nevoie de o punga de legume chinezesti, sos de soia, usturoi, ulei (de masline), condimente pentru legume.
Pe langa astea, mai aveti nevoie de o punga de legume chinezesti, sos de soia, usturoi, ulei (de masline), condimente pentru legume.
Punem pastele la fiert, apoi prajim putin cabanosul / ceva mai mult puiul (in cazul in care folositi puiul, adaugati drept condiment pentru carne putin curry) in tigaia de wok, in doua-trei linguri de ulei. Adaugam apoi usturoiul si peste inca un minut legumele, sosul de soia si condimentele pentru legume. Eu am mai adaugat si un pic de sos Worcester (iar Cata foloseste combinatia soia - Teriyaki). Amestecam totul, iar cand au fiert pastele, le scurgem bine de apa si le adaugam in wok. Omogenizam totul si mai lasam pe foc, mestecand continuu.
Legumele nu trebuie sa se inmoaie (mai ales daca sunt crude si nu congelate).Le servim calde, alaturi de un sos de rosii si ardei, condimentat cu piper alb sau boia iute.
Pofta buna!
Pofta buna!