Ingrediente Potcoave cu Gutui:
-1 kg de faina-1 ou
-25 gr drojdia proaspata
-100 gr zahar
-unt pentru uns foile
-lapte cat e necesar pt a face un aluat protivit tare
-2-3 gutui
-zahar dupa gust pt calit gutuile
-o lingurita rasa de sare
-arome(vanilie,coaja rasa de lamaie)
Preparare Potcoave cu Gutui:
Se pune drojdia la inmuiat in putin lapte caldut si o lingurita de zahar,se pune faina intr-un castron,se adauga sarea,oul apoi drojdia inmuiata,se framanta adaugand lapte caldut pana cand se face un aluat nu foarte tare,ca la orice pacinta.Se acopera cu un prosop si se lasa cam 1 ora la crescut,eu am pus lisheanul in cuptorul cu microunde,unde e protejat de curentii de aer.
Se rad gutuile pe razatoarea mare se adauga zahar dupa gust,cine doreste poate pune si nuci si se pune la calit.
Se ia o bucata de aluat(cam cat un mar de mare),se intinde cat mai subtirte posibil,se unge foaia cu unt moale,la temperutura camerei,se taie fasii intr-o parte ca in fotografie,se pune o fasie de guti calite si se face un sul de placienta.
Ca sa fie mai divers,eu le-am taiat in bucati si le-am dat frooma de potcoave.
Se mai lasa la dospit inca 30-45 minute,inainte de a le baga la cuptorul preincalzit se ung cu unt topit amestecat cu putin zahar,se coc la foc moderat.
Cand sant calde se pudreaza cu zahar praf vanilat.