O reteta culinara rapida dar aspectuloasa si mai ales foarte gustosa. Nici necesita mult timp, dar recompenseaza prin aroma si gustul pe care le lasa acesta reteta culinara Pui la cuptor umplut cu spanac si coacaze va ramana mult timp dupa cina. :)
Ingrediente (2 portii):
Avem nevoie de 1 ceapa, feliata fin, 1-2 catei de usturoi, feliati si ei, ulei de masline, o mana de coacaze rosii, 100gr spanac tocat, 1 piept de pui, 2 linguri sirop de rodie sau miere, condimente pentru carne de pui.
Mod de preparare!
Incingem cuptorul la 200 grade/gaz 6.
Intr-o tigaita prajim putin ceapa feliata si usturoiul, apoi adaugam spanacul si coacazele si mai amestecam inca 2 minute pe foc.
Separat, taiem piepul în doua si il asezam într-un vas antiaderent, uns putin cu ulei. Punem pe una din jumatatile celor doua parti de piept umplutura de spanac si inchidem cu jumatatea cealalta. Pregatim un sos din miere si condimente si ungem cele doua bucati de piept de pui, dupa care dam vasul pentru 20 de minute la cuptor.
Se poate servi cu un sos alb alaturi. Pofta buna!