skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

Sosuri rapide pentru paste delicioase


Adaosurile folosite la prepararea pastelor precum sosurile, au rolul de a completa valoarea nutritiva a preparatelor prin aportul lor de alti nutrienti cum ar fi: proteine de origine animala (smantana, branzeturi, oua, carne, peste), vitamine, saruri minerale si enzime din legume, fructe si sosuri.

Sosuri delicioase paste

Sosuri rapide pentru a obtine paste delicioase:

- se incinge intr-o tigaie putin ulei de masline apoi se pun legumele (ceapa tocata marunt, morcovul si telina date prin razatoarea mare si prazul taiat rondele subtiri), se lasa cateva minute sa se inabuse legumele apoi se pune putin unt, se presara faina integrala de grau/ovaz pentru reglarea consistentei, se adauga rosiile proaspete taiate cubulete, sare, piper, busuioc uscat, cimbru uscat, foi de dafin, putin zahar pentru reglarea aciditatii si se mai lasa pe foc sa fiarba timp de 25 minute. Dupa care se da deoparte, se paseaza legumele si se presara patrunjel, busuioc proaspat si o bucatica de unt pentru a nu prinde crusta la suprafata.
- se rumeneste in ulei de masline slanina afumata taiata fasii, se adauga ceapa, apoi ardeiul iute, rosiile, vinul rosu, se sareaza, se pipereaza, si se mai lasa sa fiarba cateva minute. Se opreste focul si se adauga busuioc proaspat tocat.
- frunzele de busuioc proaspat se faramiteaza intr-un mojar cu putin ulei de masline, sare de mare apoi se adauga semintele de pin care au fost in prealabil prajite la cuptor, usturoi, parmezan si se amesteca totul pana se obtine o pasta omogena de culoare verde intens. Pasta se dilueaza cu ulei de masline pana la consistenta unei creme. In momentul in care se toarna peste paste se dilueaza cu putina apa de la paste.
- se curata, se spala si se taie cubulete morcovul, telina, dovleceii, vinetele, rosiile, usturoiul, ceapa si ardeiul iute. Vinetele se presara cu sare si se lasa intr-o farfurie, morcovii, telina si dovleceii se calesc putin in ulei de masline pana se inmoaie iar separat se prajesc si vinetele. In alta cratita se prajeste in ulei de masline slaninuta taiata fasii, se adauga apoi ceapa, usturoiul, rosiile, ardeiul iute, suc de rosii si se fierbe totul timp de 15 minute dupa care se adauga vinetele si celelalte legume. Se amesteca, se adauga sare si piper si se mai lasa sa fiarba cateva minute.

Sos de carne alla Potentina:

- intr-un blender se pune in cantitati egale patrunjel, usturoi, ardei iute pudra, nucsoara macinata si branza Pecorino Romano. Cu acest amestec se presara o bucata de carne de porc batuta cu ciocanul de carne si apoi se acopera cu o felie de slaninuta. Se ruleaza, se leaga cu o sfoara si se frige usor in ulei, se stinge cu vin alb, se adauga rosiile, sare, piper si se fierbe la foc moale timp de 2 ore adaugand din cand in cand apa sau supa de legume.
Dupa ce a fiert se scoate carnea, iar restul se paseaza cu un blender vertical. Sosul se serveste alaturi de orice tip de paste iar carnea se serveste separat sau se rade fasii subtiri peste paste.



Labels: alla Potentina, delicioase, Sos de carne, sos paste, sosuri, sosuri paste, sosuri rapide 0 Comentarii
0 Responses

« Postare mai nouă Postare mai veche »
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ►  2013 (99)
    • ►  noiembrie (5)
    • ►  octombrie (17)
    • ►  septembrie (11)
    • ►  august (37)
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ►  ianuarie (4)
  • ▼  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ▼  octombrie (9)
      • Salata de varza rosie cu alune si stafide
      • Reteta Cafea Brasilena
      • Pui la cuptor umplut cu spanac si coacaze
      • Reteta Caffe Latte cu levantica
      • Salam de Ciocolata cu fructe
      • Prajitura de ciocolata in cana la microunde
      • Retete Bauturi de toamna pline de vitamine
      • Retete culinare pentru anemie
      • Sosuri rapide pentru paste delicioase
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

210301

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com