Este vremea potrivita cand putem sa ne bucuram de abundenta fructelor. Bauturi pline de vitamine si minerale din mere, pere, prune, mure si fructe de soc, ofera elementele nutritive necesare sistemului imunitar si ne ajuta sa ne pregatim pentru venirea iernii si bolile pe care le poate aduce aceasta. Mirodeniile adaugate pentru imbunatatirea gustului de fructe reprezinta beneficiul de a stimula circulatia, ceea ce ne ajuta sa ne mentinem caldura corpului si atunci cand se raceste vremea.Iata si cateva stimulente de toamna ce ne va ajuta sa ne mentinem organismul "treaz" chiar si atunci cand e frig:
1. Intaritor din fructe de soc:
- aceasta bautura contine un adevarat depozit de vitamine A si C si este un remediu delicios cu consistenta de sirop pentru prevenirea si tratarea tusei, racelii si gripei, a durerilor in gat, a febrei iar pentru a intari efectele de incalzire ale acestei bauturi se poate adauga si scortisoara.
- 450 g zahar brut de trestie. Se curata fructele de samburi, se spala si se zdrobesc. Se pun apoi la fiert impreuna cu zaharul. Pentru inceput se lasa sa dea intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba la foc mic pana ajunge la consistenta unui sirop. Se strecoara si se pastreaza in sticle la frigider.
Se consuma 1-2 linguri intr-o ceasca cu apa fiarta si se bea regulat ca mijloc preventiv sau la aparitia primelor simptome de raceala.
Aceasta reteta se poate prepara si din alte fructe cum ar fi murele sau coacazele negre.
- bogate in vitamine oxidante si minerale, rosiile stimuleaza energia si vitalitatea, ajuta la eliminarea toxinelor si sustin organismul in lupta contra infectiilor.- 1 lingura sos Worcestershire- condimente uscate: sare de mare dupa gust, un varf de boia de ardei iute, cimbru.Se pun toate ingredientele, mai putin cimbrul, intr-un blender si se omogenizeaza.
Bautura din fructe de soc se serveste imediat dupa preparare cu gheata (sau fara) si cu cimbru presarat deasupra.
2. Ceai frantuzesc de mere cu scortisoara:- combinatia traditionala de mar si scortisoara merge foarte bine in acest ceai dulce si aromat. Gustul acrisor si proprietatile racoritoare ale merelor sunt echilibrate de dulceata si proprietatile de incalzire ale mierii si scortisoarei.
Este bine sa consumam zilnic ceai de mere pentru combaterea virusilor racelii si gripei si pentru indepartarea artritei si gutei.
- 1 lingurita de scortisoara macinata.Se pun merele la foc impreuna cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se inmoaie.
Strecoara, apoi se adauga mierea si scortisoara.
Acest ceai frantuzesc de mere cu scortisoara se serveste fierbinte.
0 Responses
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)