Cafeaua Brasilena este una dintre bauturile cele mai controversate din Italia.
O iubesti sau o urasti, cale de mijloc nu exista. Brasilena este o bautura pe baza de cafea si apa minerala "molcoma", tipic italiana, originara din Calabria.
Cu un gust care o apropie de bautura magica "C-C", dar mai putin acidulata si cu o urma de dulceata tip caramel, este o varianta excelenta pentru cei care vor sa renunte la C-C.
Ingrediente preparare cafea Brasilena:
- 2 pliculete cafea instant- 150 ml apa minerala
- 50 ml apa plata
- 2 lingurite de zahar brun ars
Brasilena se prepara foarte simplu.
Peste cafea adaugati 2-3 lingurite de apa minerala si amestecati energic, procedând ca atunci când preparati nessul.
Adaugati usor restul de apa minerala.
Cu siguranta se va forma un strat de spuma deasupra, pe care va recomand sa o îndepartati cu o lingurita.
Puneti cele doua lingurite de zahar intr-o craticioara, lasati-l sa se topeasca complet, apoi stingeti cu apa plata.
Adaugati lichidul astfel obtinut în cafea.
Serviti rece.
Iar daca vreti sa va puneti papilele la treaba, radeti niste nucsoara sau piper deasupra.
Racorire placuta!