Reteta rapida Salam de ciocolata
Ingrediente reteta salam de ciocolata:
200g ciocolata amaruie, 100g unt, 2 linguri rom sau lichior la alegere, 2 galbenusuri, 50g nuci, alune de padure sau fistic 50g, biscuiti, 1 lingura cacao, 1 lingura zahar, 1 varf sare, zahar pudra sau nuca de cocos pentru decor.Preparare Salam de Ciocolata:
Topeste untul si ciocolata taiate bucati la bain-marie sau într-un castron, la microunde.Amesteca-le din cand în cand sa se omogenizeze. Bate galbenusurile cu zaharul tot pe bain-marie pana se deschid la culoare si încorporeaza lichiorul.
Amesteca galbenusurile cu ciocolata si untul. Incorporeaza cacaua, biscuiti rupti în bucati, sarea si nucile. Lasa amestecul sa se raceasca la frigider pâna devine maleabil.
Tapeteaza un capac de tocat cu folie de plastic, pune amestecul în mijlocul si aduna folia în jurul lui, framantand pentru a forma un cilindru.
Lasa-l la frigider vreo ora, apoi scoate-l din folie, tavaleste-l în cocos sau zahar pudra si taie-l felii.
Enjoy!
Eu am folosit fructe confiate (cirese, stafide) în lipsa de nuci, asa ca puteti improviza dupa gusturi.