Cine n-a auzit de cartofii frantuzesti? Nu cred ca exista cineva! Reteta originala presupune felierea cartofilor rondele, reteta pe care v-o propun eu presupune razuirea cartofilor si a oualor. Pregatesc reteta in acest mod deoarece am impresia ca are un gust mai bun decat daca ar fi taiati cartofii rondele.
Avem nevoie de:
- 10 -12 cartofi de marime medie
- 6-8 oua
- smantana
- sare si piper
Cartofii se fierb in coaja, ouale la fel.
Pregatim un vas pentru dat la cuptor pe care il ungem cu grasime (unt, margarina pentru gatit sau pur si simplu ulei de floarea-soarelui) si dam prin razatoare 3-4 cartofi.
Urmeaza urmatorul strat de oua, 2 la numar, date si ele prin razatoare, condimentam cu sare si piper
si peste punem smantana cat sa acoperim intraga suprafata.
Urmam intocmai aceeasi procedura cu asezarea straturilor pana cand ultimul strat va fi de oua
si pe care il acoperim si pe acesta cu smantana.
Acoperim vasul cu un capac si dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute.
Scoatem vasul si servim.