Reteta Laura Sava
Am spus ca revin cu reteta de lapte condensat si trebuie sa ma tin de cuvant. Practic nu e cine stie ce insa gustul si calitatile lui sunt remarcate de multe gospodine si cofetarese, parol!
Deci avem nevoie de:
- 75 ml apa fierbinte
- 60 gr. unt
- 40 gr. zahar tos
- 60 gr. miere de albine
- 110 gr. lapte praf
- 1 fiola esenta vanilie Dr. Oetker
Cum se face (reteta este cu totul deosebit de "complicata"): Amestecam apa cu untul, zaharul, mierea si vanilia. Se amesteca bine pana cand untul si zaharul sunt topite.
?Adaugam si laptele praf si se amesteca bine din nou. Foarte complicat!
Se pastreaza la frigider maximum 1 saptamana (eu il pun in borcan iar cand am nevoie de el il folosesc). Pastrat la frigider se mai intareste. Se foloseste la creme pentru torturi, prajituri, inghetate etc. Din 2 portii rezulta 650 gr. lapte condensat.