skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

Prajitura CREMES reteta culinara



Va salut dragii mei! E drept am lipsit ceva vreme, dar acum revin cu retete noi, sau poate retete vechi ("clasice", poate ar suna mai bine). Una dintre preferatele noastre este cremesul care este probabil una dintre cele mai bune retete de prajituri inventate vreodata si este cunoscuta sub toate denumirile: nemtii ii spun cremeschnitte (placinta cu crema), maghiarii ii spun kremes, iar sarbii, croatii si slovacii ii zic krempita. Oricum ar fi mie imi place sa cred ca reteta mea se aseamana in mare masura (atat la aspect cat si la gust) cu prajitura pe care o cumparam odinioara de la o celebra cofetarie din Dej (nu vreau sa fac reclama, de aceea nici nu voi posta aici denumirea ei), iar dupa multe incercari eu zic ca este la fel de delicioasa cu aceea din cofetarie.
Avem nevoie de:
- foi de cremes mari (dimensiuni 20 X 40 cm)
- 2 lt lapte gras fiert
- 400 gr. zahar
- 6-7 oua proaspete (ar fi bine daca ar fi de casa, iese mai galbuie crema)
- 200 gr. amidon alimentar Gustin
- 1 fiola esenta de vanilie sau un baton de vanilie macinat sau 5 pliculete de zahar vanilinat
- 300 ml frisca
- zahar pudra pentru ornat
Cum se face:
1,5 lt lapte se pun  pe foc cu zaharul pentru a se topi. Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.

Cum se face:
1,5 lt lapte se pun pe foc cu zaharul pentru a se topi. Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca si se introduc in laptele ramas, apoi se incorporeaza amidonul. Se amesteca bine. Cand laptele de pe foc incepe sa fiarba se adauga compozitia cu galbenusuri si amidon. Se amesteca cu un tel pentru a nu face cocoloase si a obtine o crema omogena. Se adauga si vanilia. Se fierbe la foc mic aproximativ 10-15 minute amestecand mereu.


Se ia de pe foc si se introduc si albusurile batute spuma. Se amesteca bine.


Dupa ce crema este omogena lasam sa se racoreasca 5 minute amestecand din cand in cand pentru a nu face pojghita apoi se pune peste foaia de cremes.

Se lasa sa se raceasa. In acest timp frisca se mixeaza bine, apoi cu ajutorul unui pos se pune peste crema.

Foaia de deasupra se zdrobeste (eu folosesc doar jumatate din ea, cealalta jumatate urmand s-o folosesc data viitoare cand mai fac) iar pe urma se presara in mod uniform peste frisca.


Cu ajutorul unei site fine se pudreaza cu zahar pudra (daca aveti zahar aromat cu vanilie e si mai bine)

Asta este reteta de cremes si nu cred ca este complicat deloc. Vor rezulta aproximativ 15 bucati mari.


                                                          S-aveti pofta!



Labels: CREMES, Retete Prajituri 0 Comentarii
0 Responses

« Postare mai nouă Postare mai veche »
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ▼  2013 (99)
    • ►  noiembrie (5)
    • ▼  octombrie (17)
      • COZONAC CU MAC DE POST
      • Prajitura BOMBOANE RAFFAELLO reteta culinara
      • PRAJITURA NUGA
      • CORONITA CU CARNE TOCATA
      • CARTOFI FRANTUZESTI
      • PRAJITURA MAIA
      • BRIOSE "TRANDAFIRI" CU CAPSUNI
      • PRAJITURA SAH
      • LAPTE CONDENSAT
      • Prajitura CREMES reteta culinara
      • PRAJITURA CU ZMEURA SI CIRESE
      • VINETE CU PARMEZAN
      • PRAJITURA CU PRUNE reteta culinara
      • ROLE CU SUNCA SI CEAPA VERDE
      • Desert CROISSANT CU NUTELLA reteta delicioasa
      • OMLETA PIZZA reteta culinara
      • INGHETATA DE PEPENE GALBEN
    • ►  septembrie (11)
    • ►  august (37)
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ►  ianuarie (4)
  • ►  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ►  octombrie (9)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com