Prajitura pe care v-o propun azi este o prajitura fina, cremoasa si tare buna.
Avem nevoie de (ingredientele sunt pentru 1 foaie):
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 4 linguri nuca macinata sau migdale
- 1 lingura apa
- 1/2 lingurita praf de copt
Pentru crema Ganache:
- 200 ml frisca
- 200 gr. ciocolata neagra
Pentru mousse de ciocolata alba:
- 300 ml frisca
- 300 gr. ciocolata alba
Pentru foaie - batem albusurile spuma tare cu zaharul,
adaugam galbenusurile,
apa, nuca macinata
si la urma faina amestecata cu praful de copt.
Se coace compozitia pe hartie de copt la foc potrivit pana se rumeneste. Pregatim ingredientele si ptr. cea de-a doua foaie.
Apoi pregatim ciocolata pentru topire adica o facem fulgi cu un cutit.
Pentru crema Ganache: se incalzeste frisca si se adauga ciocolata neagra facuta fulgi.
Se amesteca bine pana se topeste, se ia de pe foc si se lasa la racit, apoi se mixeaza.
Pentru mousse-ul de ciocolata alba, se topeste ciocolata alba facuta fulgi in 2 linguri de frisca incalzita, apoi se adauga in frisca pe care am mixat-o putin inainte.
Si acum sa va spun cum am asamblat-o, deoarece este important ptr. ca foile nu sunt nici ele tari.
Intindem pe fiecare foaie 1/3 din crema Ganache,
se lasa aprox. 1 ora la frigider pentru a se intari cel putin una dintre foi, pe care va fi intinsa crema mousse de ciocolata alba.
Se rastoarna peste foaia cu mousse cealalta foaie cu crema Ganache "in jos".
Se orneaza cu restul de 1/3 din crema Ganache pastrata.
Se da la rece aprox. 1-2 ore pentru a se intari cremele, apoi se poate servi.