Un mic dejun de week-end care ne place mult-mult dar poate fi si o cina tarzie (de ce nu?); are avantajul ca se prepara rapid si este absolut delicioasa. Avem nevoie de: 2-3 oua batute bine cu putina sare, cateva bucatele de sunca sau carnaciori feliati subtire, cateva bucatele de ardei rosu, parmezan si cascaval ras, cateva felii de ceapa rosie (sau ceapa verde)
Cum se face: Ungem o tigaie teflonata (diametrul de 22-24 cm) cu putin ulei si punem carnaciorii impreuna cu ardeiul la prajit
repartizam pe intreaga suprafata a tigaii ingredientele, apoi turnam cu grija ouale batute cu sare
adaugam sunca si parmezanul
punem capacul peste tigaie si dam focul incet pana cand ouale se incheaga
intoarcem omleta cu o paleta cu o miscare sigura si ferma (avand totusi grija sa nu se rupa)
si imediat punem feliile de ceapa si cascavalul.
Punem din nou capacul pentru a se crea temperatura de prajire dedesubt dar si pentru a se topi cascavalul de deasupra
Cand este gata o transferam pe un platou pentru a o felia apoi se poate servi. Noi preferam omleta servita impreuna cu o salata de rosii cu castraveti.