Ingrediente reteta culinara crema de spanac cu ou ochi:
- 500-600 g spanac congelat maruntit
- 1 cana lapte dulce (o cana de 150 ml am pus eu)
- 1 lingura faina
- 1-2 linguri smantana (20%grasime)
- 100 g unt sau 4-5 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 oua
- 100 ml apa
- sare
- piper
- usturoi (in functie de gust, toleranta. eu pun 6 catei de usturoi 3 la jumatatea timpului de gatire si 3 la sfarsit)
Preparare reteta culinara crema de spanac cu ou ochi:
Intr-un vas teflonat, caleste ceapa pana devine sticloasa, dupa care se adauga spanacul congelat maruntit (chiar daca e sub forma de cubulete, pune-l asa pentru ca se va inmuia). Se fierbe la foc mic pana cand se inmoaie spanacul si nu mai e apos. Se adauga usturoiul pisat sau tocat marunt.Se lasa sa se inabuse la foc mic. Laptele, smantana si faina se amesteca cu grija, sa nu se formeze cocoloase, dupa care se toarna peste spanac. Se amesteca la foc potrivit, pana se leaga, adica are o consistenta cremoasa, potrivita (nici prea tare, nici prea moale). Dupa preferinta, se mai pune usturoi si se potriveste de sare si piper.
Ouale ochi le prepar asa: intr-o tigaie mica de teflon, pun cam 100 ml apa si o lingurita de sare. Pun pe aragaz la foc mic. Cand apa e aproape sa fiarba, pun ouale, acopar tigaia si o las la foc mic. Cand capacul se ridica sau curge apa pe langa, stiu ca-i gata si scot ouale, inlaturand spuma ce s-a format in timpul fierberii.Intr-o farfurie, asez cateva felii de mezeluri (sau orice fel de carne), crema de spanac si deasupra un ou.
www.retete-culinare-rapide.blogspot.com va ureaza - Pofta buna !