Ingrediente reteta culinara Tocanita de vita cu legume:
- muschi de vita (ce cantitate vrei tu, eu prefer mai multe legume)
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ardei gras galben
- 2-3 cepe
- 5-6 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 50 - 100 grame de masline
- 3 rosii
- boia dulce/picanta
- 3 linguri de bulion
- 1/2 pahar de vin rosu (feteasca neagra demi dulce de la zarea am folosit)
- busuioc
- cimbru
- 1 lingurita de vegeta/sare/delikat
- 2-3 linguri ulei de masline
Preparare reteta culinara Tocanita de vita cu legume:
Tai muschiul de vita in cuburi, ceapa o toci marunt, morcovii ii tai rondele. Acestea le arunci in uleiul incins, amesteci si lasi la foc mic sa se patrunda, oala sa fie cu capac. Cand se lasa putin zeama, tai ardeii fasii pe din doua si rosiile cuburi si pui peste carne, impreuna cu maslinele.
Lasi la foc mic, sub capac, amestecand din cand in cand. Cam dupa 20 - 30 de minute trebuie sa se fi lasat zeama multa. Adaugi vinul, amesteci si daca vrei mancarea mai zemoasa, adauga 1/2 pahar de apa. Toci marunt usturoiul, amesteci condimentele si le pui in mancare. Tot sub capac, la foc mic lasi pana este gata.
Carnea trebuie sa fie moale, sa se topeasca in gura, sa nu fie atoasa. Eu las mancarea cam o ora, cu totul, la foc mic.
* Serveste cu mamaliguta calda. Pentru un plus de gust, adauga marar proaspat in mancare.
www.retete-culinare-rapide.blogspot.com va ureaza - Pofta buna !
Interesant cum apare cate un blog de profil gastronomic :) Foarte bine...
Arata delicios rezultatul
multumesc frumos:) incerc sa-mi impartasesc pasiunea pt bucatarie
Arata delicios.