Ingrediente reteta culinara Salata de boeuf:
- piept de pui/curcan fiert (sau carne de vita/porc)
- morcovi fierti
- cartofi fierti in coaja
- mazare din conserva
- castraveti murati
- gogosari murati
- telina fiarta
- sare dupa gust
- piper macinat (optional)
- masline pentru decor
- maioneza (recomand Heinz)
Preparare reteta culinara Salata de boeuf:
Dupa ce ai fiert legumele proaspete si carnea, lasi putin sa se raceasca. Ca sa ii cureti mai bine, dupa ce ai scos cartofii din oala, tine-i sub jet de apa rece cateva minute.Carnea si legumele le tai cubulete, cat de mari preferi.
Asemenea procedezi si cu muraturile, numai ca pe acestea, dupa ce le-ai tocat, trebuie sa le lasi putin la scurs (sau le storci tu foarte bine). Altfel se va lasa zeama si-ti va ruina salata.
Intr-un castron incapator pui toate ingredientele, dar
ATENTIE : acestea trebuie sa fie reci, altfel maioneza se va topi! si amesteci ca sa se omogenizeze, sa nu fie parti cu mai multa carne sau cu mai multe legume. Trebuie ca ingredientele din salata sa se intrepatrunda bine.
Apoi, in castronele, farfurii sau forme, asezi salata de boeuf si o decorezi dupa bunul plac.