Ingrediente reteta culinara Papricas de pui:
- 2 piepti de pui
- 3 oua
- 50ml.ulei
- 1 cana faina
- 1 cana de apa
- 50ml.lapte + o lingura rasa de faina
- zarzavat de iarna (ardei gras, morcov, suc de rosii)
- o lingurita de boia dulce
In uleiul incins caleste carnea taiata cubulete. Pune o lingurita de boia dulce si un varf de cutit de boia iute si zarzavatul. Amesteca si stinge cu apa calda acoperindu-se cuburile de carne. Lasa la fiert, timp in care pregateste galustile pripite de faina. Pune la foc o cana de apa cu putin ulei si un praf de sare. Cand a fiert apa rastoarna o cana de faina si amesteca energic.
Dupa ce s-a legat compozitia o iei de pe foc si incorporeaza pe rand ouale. Formeaza galusti cu lingura pe care le pui in mancare sa fiarba o data cu pieptul de pui. Daca a scazut mai adauga apa calda.
Dizolva o lingura de faina in lapte, si adauga in mancare amestecand continuu, apoi dai la cuptor pentru o jumatate de ora la foc potrivit.
Pofta buna!