Preparare reteta culinara : Pulpe de pui in bere cu usturoi
- Intr-un bol/castron incapator se pun pulpele de pui, "arunci" niste vegeta, boia dulce, piper, condimente pentru pui, seminte de chimen, 4-5 catei de usturoi feliati;
- Freci pulpele cu condimentele bine , bine si apoi torni bere cat sa le acopere pe jumate. Dupa aceea, izolezi castronul cu celofan, sa nu rasufle.
- Se lasa de dimineata pana seara la rece (sau macar 2 ore) pentru ca pulpele sa absoarba toate mirodeniile puse.
- Se iau pulpele, se aseaza in tava si toarna zeama ramasa peste ele. Dupa care, se pun 4-5 linguri de ulei (preferabil de masline), cat sa ungi un pic partea neacoperita de bere a pulpelor.
Si bagi la cuptorul preincalzit la foc mic/moderat (depinde cum iti cunosti cuptorul).
- Dupa vreo 20 min, verifici tava (simti dupa miros), torni o ceasca/cana cu apa peste si mai bagi la cuptor.
Lasi pana se rumeneste carnita si apoi intorci pulpele. Si le lasi tot asa, pana se rumenesc si pe cealalta parte, cand sunt gata.
Le scoti pe o farfurie/platou si pe cat posibil, pescuieste feliile de usturoi si pune-le printre pulpe. Asezonezi cu muraturi asortate.
Alaturi, poti pune : piure de cartofi, orez simplu sau cu legume, cartofi natur, cartofi prajiti.
*Daca iti place gustul "sosului", pune si din acela peste pulpe. Carnea sa fie bine patrunsa, sa ti se topeasca in gura si atunci stii ca ai facut treaba buna!
Reteta culinara "Pulpe de pui in bere cu usturoi" este un deliciu pentru pranz sau pentru oaspeti.
www.retete-culinare-rapide.blogspot.com va ureaza - Pofta buna !
0 Responses
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)