Ingrediente Ciulama de ciuperci cu mamaliguta:
- 400 g ciupercute din cutie
- 250 grame smantana
- 2 linguri rase de faina
- 2 cepe medii
- 3-4 catei de usturoi
- piper
- sare
- 3 linguri ulei de masline
- mamaliga preparata dupa gustul fiecaruia
Preparare Ciulama de ciuperci cu mamaliguta:
Tai ceapa marunt si o pui la calit pana devine sticloasa, apoi adaugam ciupercile tocate si lasi sa se patrunda in suc propriu, intr-o oala cu capacul usor dat la o parte.Cand zeama a scazut, adauga apa cat sa acopere ciupercile. Lasa sa fiarba, fara capac, timp de 10 minute la foc mic, cat sa scada putin zeama. Apoi amesteca faina cu smantana, atent ca sa nu se formeze cocoloase, si adaugi in mancare. Lasi sa fiarba la capac 5 minute la foc mediu, dupa care adaugi usturoiul pisat si condimentele. Amesteci si mai lasi sa fiarba 5 minute.
* Reteta culinara Ciulama de ciuperci cu mamaliguta merge de minune cu pulpe de pui la cuptor.
Poti adauga patrunjel daca iti place.
www.retete-culinare-rapide.blogspot.com va ureaza - Pofta buna !