Ingrediente reteta culinara ardei umpluti la oala:
- 700-800 g carne tocata (amestec din porc si vita)
- 1 kg ardei gras
- 3 cepe
- 3 morcovi
- orez
- bulion
- 3-4 rosii
- cimbru
- piper
- sare
- 1 legatura patrunjel
- 1-2 linguri cu varf faina
- ulei
- condiment pentru carne tocata
- smantana
Preparare reteta culinara Ardei umpluti :
Se curata ardeii de cotoare si seminte si se spala bine.
Se pun pe un suport cu gura in jos sa se scurga de apa.
Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si se amesteca cu ceapa taiata cuburi, morcovul ras, orezul bine spalat si rumenit putin in ulei, bulionul, cimbrul, piperul, 4-5 linguri apa rece, sarea, condimentul pentru carne tocata si patrunjelul tocat marunt.
Se omogenizeaza compozitia si se umplu ardeii cam 3/4 (pentru ca la fiert, compozitia se umfla) si se pun capacele din felii de rosii. Se aseaza intr-o cratita cu putin ulei, apa si bulion cu doua degete deasupra ardeilor.
Lasi la fiert in oala acoperita.
Cand ardeii sunt fierti, si sosul a scazut, faina se amesteca cu apa rece si se adauga in "ciorba" din oala. Se amesteca usor si apoi se lasa cateva clocote, pana cand devine ca o smantana subtire.
Reteta culinara delicioasa de ardei umpluti se serveste cu smantana.
*Alege pentru reteta culinara ardei micuti, arata mai bine.
www.retete-culinare-rapide.blogspot.com va ureaza - Pofta buna !