Va salut dragii mei! Sper din tot sufletul ca sunteti sanatosi. Stiu ca am lipsit destul de mult timp, intelegand prin asta ca nu am postat de ceva vreme, dar nu stiu, parca timpul nu mai zboara ci mai degraba fuge, o ia la goana. Vreau sa va spun ca revin (atat cat imi permite timpul) cu retete noi, cu deserturi noi, usor de facut, cu aluaturi pufoase si aratoase, dar cel mai important gustoase. Si binenteles, cum imi plac deserturile, va propun pentru inceput un cheesecake mai mult decat gustos.
Reteta am vazut-o pe Edith's Kitchen insa am modificat un pic cantitatile adaptand astfel compozitia dupa tava mea (diametru 23 cm) dar am si eliminat nucile din compozitie, a ramas doar cheesecake cu caramel.
Pentru blat am folosit: 300 gr. biscuiti cu cacao, 150 gr. unt topit.
Umplutura: 700 gr. branza de vaci proaspata si cremoasa, 1 fiola esenta de vanilie, 200 gr. zahar, 2 oua, 1 lingura faina.
Glazura: 100 gr. zahar brun, 100 gr. unt, 6 linguri frica lichida.
Cum se face: Zdrobim bine biscuitii (eu am folosit biscuitii din imagine), pentru operatiunea asta am folosit sucitorul
ii punem intr-un vas si adaugam untul (care a stat 1 ora la temperatura camerei),
framantam bine pana obtinem o coca pe care o intindem in tava presand bine suprafata cu degetele.
Punem tava la frigider pana cand pregatim umplutura. Branza se mixeaza cu zaharul, vanilia si ouale.
Adaugam la final si faina, amestecam apoi se toarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti
se niveleaza frumos cu lingura
si se da la copt in cuptorul incins in prealabil timp de 45-50 de minute. Lasam la cuptor inca 15-20 minute dupa ce am stins focul (dupa cele 45-50 minute de copt), pentru a se racori treptat acolo (ca sa nu crape)
Intre timp pregatim glazura: Zaharul brun se pune intr-un vas pe foc mic (atentie sa nu se arda)
iar cand este topit se adauga frisca si jumatate din unt. Amestecam pe foc pana se topesc si se incorporeaza. Se ia de pe foc si se adauga si restul de unt. Se amesteca continuu pana cand este dizolvat complet. Se lasa sa se raceasca ( se poate pune 5-10 minute la congelator pentru ca sa se mai ingroase), apoi se poate pune peste cheesecake -ul si el racit.
Se da la frigider pentru 2-3 ore apoi se poate taia si servi.