skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

TORT CU CAPSUNI



Bine v-am regasit dragi prieteni! Anul acesta va marturisesc ca am profitat de sezonul capsunilor drept pentru care doresc sa impartasesc cu voi reteta mea de tort cu capsuni. Este pur si simplu un deliciu gastronomic.
Pentru cele 2 BLATURI avem nevoie de:
- 4 oua
-1 varf de cutit de sare
- 120 gr. zahar
- 4 linguri de ulei
- 1 zahar vanilinat
- 150 gr. faina de grau
- 1 lingurita praf de copt
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca intr-un bol cu uleiul, separat albusurile cu sarea se bat spuma, se adauga zaharul treptat, zaharul vanilinat, galbenusurile amestecate cu ulei iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, se imparte compozitia rezultata in 2 parti egale, se coc foile pe rand in tava rotunda cu fund detasabil cu diametru de 27-28 cm si captusita cu hartie de copt. Se tin la cuptor aprox. 10 minute sau pana se rumenesc frumos.
CREMA
- 500 ml frisca vegetala (Hulala)
- 325 ml lapte condensat de casa ( reteta aici) practic 1 portie
- 1 pliculet gelatina granule
- 100 ml apa rece
- 2 linguri miere de albine
FRUCTE: aprox. 800 capsuni spalate si curatate (dar nu curatate toate de codita)
Pentru decor:
- 2 cubulete ciocolata neagra de menaj+2 linguri ulei
- 1 cubulet ciocolata alba de menaj+1 lingura ulei
- praf de Nesquick (cel ptr. lapte cu cacao)

Se pregateste crema. Gelatina se pune cu apa intr-un castron sa se "umfle". Se pune un vas cu apa la fiert ptr. a topi gelatina. Pastram 3 linguri de frisca lichida pentru a topi gelatina iar restul se bate spuma, dar nu chiar de tot. Peste gelatina umflata se pun cele 3 linguri de frisca lichida si se pune peste vasul in care fierbe apa pentru a se topi, atentie sa nu fiarba. Gelatina topita  se adauga in laptele condensat, care mai pe urma se adauga in frisca batuta spuma, adaugam si cele 2 linguri de miere de albine si se amesteca bine cu mixerul.
Asamblarea tortului se face in tava in care s-au copt blaturile. - Peste unul dintre blaturile racite se pune crema, iar in crema se apasa usor capsunile spalate si uscate si fara codita. Se pastreaza capsuni mari si frumoase pentru decor. Se acopera din nou cu crema

                  
Deasupra se pune cel de-al doilea blat.
Se poate acoperi cu glazura de ciocolata sau se pastreaza cateva linguri de crema se fac santuri fine si se pudreaza cu praf Nesquick (asa cum am facut eu). Se da la frigider.


Pregatim capsunile pastrate, le spalam, dar nu le taiem codita, le uscam prin tamponare cu servetele de hartie, topim ciocolata neagra cu uleiul la bain-marin apoi dam capsunile prin ciocolata, pastrand codita si lasand putin spatiu neacoperit de ciocolata de langa codita. Apoi se pun pe hartie de copt pentru a se intari glazura.
Intr-un alt vas topim si ciocolata alba pe care o punem intr-un colt al unei pungi, varful pungii il intepam cu un ac apoi decoram capsunile glazurate (eu am facut doar niste linii). Coditele care sunt prea lungi, dupa glazurare, se taie din lungime cu o foarfeca.


Se aseaza capsunile glazurate pe tort dupa bunul plac.



Se pastreaza la frigider. Se poate servi dupa 1 ora, pentru ca in acest timp crema se fixeaza (se inatreste)Inainte de a taia tortul in felii, se desparte crema tortului de peretele inelului cu un cutit tot roata, apoi se scoate inelul cu grija. Se serveste cu muuuulta pofta.



Labels: CAPSUNI, Retete Prajituri 0 Comentarii
0 Responses

« Postare mai nouă Postare mai veche »
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ▼  2013 (99)
    • ►  noiembrie (5)
    • ►  octombrie (17)
    • ►  septembrie (11)
    • ▼  august (37)
      • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
      • RULADA TROPICALA CU COCOS
      • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
      • RULOURI CU SUNCA SI CASCAVAL
      • ROLE CU SUNCA SI CEAPA VERDE
      • PULPE COAPTE LA CUPTOR
      • TORT KINDER - PINGUI
      • TARTA CU CIRESE DE POST
      • TORT TABLA DE SAH
      • TARTA CU PRUNE
      • VINETE CU PARMEZAN
      • SARMALE CU SOIA SI CIUPERCI
      • TAITEI DE CASA
      • TORT CU CAPSUNI
      • TARTA CU BRANZA
      • TORT CU CREMA INGHETATA
      • COCORADA CU BRANZA SI MARAR
      • CREMES
      • CREMA DE BRANZA
      • CORONITA CU CARNE TOCATA
      • COZONAC CU MAC DE POST
      • CORNULETE BICOLORE
      • COTLET DE PORC IN VIN LA CUPTOR
      • CREMA DE ZAHAR ARS
      • CASTRAVETI MURATI (IN DUNST)
      • CHEESECAKE CU CARAMEL
      • CARTOFI FRANTUZESTI
      • CIUPERCI PANE
      • CARTOFI CU CARNACIORI LA CUPTOR
      • CIORBA DE PUI
      • CIUPERCI LA CUPTOR CU MOZZARELLA
      • CIORBA DE SALATA VERDE
      • BOMBOANE RAFFAELLO
      • BATOANE DE CEREALE CU LAPTE DE SOIA
      • BISCUITI SPIRALATI
      • BRIOSE "TRANDAFIRI" CU CAPSUNI
      • BRANZOICI "IMPLETITE"
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ►  ianuarie (4)
  • ►  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ►  octombrie (9)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com