skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

SARMALE CU SOIA SI CIUPERCI






Va salut dragii mei. Azi va poftesc la sarmale, nu orice sarmale, ci sarmale de post...cu soia si ciuperci...ca doar suntem in Postul Pastelui. Sunt bune-bune, se pot servi la fel de bine si cu putina smantana, si mai bune (mai ales ca la noi ... nu toata lumea posteste.)
Va spun in cele ce urmeaza reteta mea de sarmale de post. Avem nevoie de:
- 3 cepe de marime medie curatate, spalate si tocate cubulete fine
- ardei rosu/galben (eu am pus 1/2 de ardeu rosu)
- 1 morcov curatat/spalat si dat pe razatoare
- 100 gr. orez spalat (eu folosesc intotdeauna prefiert, ptr ca imi place)
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- 100 - 150 gr. soia granule (fiarta in apa cu sare)
- 350 gr. ciuperci curatate/spalate /taiate cubulete/ calite in 2-3 linguri de ulei separat
- 300 - 400 ml suc de rosii sau bulion de casa (dupa gustul fiecaruia, mai dulce sau mai acru)
- condimente: sare si piper, vegeta, boia, patrunjel verde si marar
si binenteles foi de varza dulce sau murata sau foi de vita de vie

Cum se fac: Punem soia la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe punga. Apoi o punem la stors.

Curatam si spalam legumele: ceapa, ardei, le taiem cubulete, apoi le punem la calit in ulei.


Morcovul in dam pe razatoare, apoi il adaugam la compozitie.
Adaugam si putina boia pentru o culoare mai intensa, apoi orezul spalat si soia.

Ciupercile curatate si spalate se calesc usor in 2-3 linguri de ulei, condimentate cu putina sare apoi se adauga si ele in compozitie.

Condimentam cu sare, piper, vegeta, marar si patrunjel verde (eu pun in fiecare an marar si patrunjel la congelator pentru a avea pe timp de iarna)

Amestecam bine si rezultatul: o "nebunie" de arome.
Incepem sa le "impachetam": luam frunza de varza, punem cu lingura o cantitate potrivita din compozitie, rulam, impachetam,


iar in partea de sus introducem marginile frunzei de varza in interior pentru a inchide sarmaluta (varianta in forma conica, o folosesc aproape de fiecare data)


Cam astea sunt, aproximativ 60 la numar (acuma depinde si de dimensiunile sarmalelor)

Incepem sa le cladim in oala, eu folosesc de regula o oala pentru sarmale din lut. Punem mai intai pe fundul oalei, un strat de varza tocata (mai degraba resturi din varza oparita, gen cotoare, frunze nefolosite si tocate)

apoi punem sarmalele


Adaugam bulion sau suc de rosii in functie de cat de "acre" le dorim

si completam cu apa (incat sa treaca usor peste ultimele sarmale),

deasupra punem cateva frunze (asta in cazul in care ne mai raman), acoperim cu capacul oalei si dam la cuptor pentru cel putin 1 ora - 1 ora si jumatate la foc mediu in prima jumatate de ora, apoi la foc redus pentru restul de timp.


Cam asta este, destul de multa munca dar rezultatul este pe masura (mai ales celor carora ne plac)



Labels: Ciuperci, Sarmale 0 Comentarii
0 Responses

« Postare mai nouă Postare mai veche »
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ▼  2013 (99)
    • ►  noiembrie (5)
    • ►  octombrie (17)
    • ►  septembrie (11)
    • ▼  august (37)
      • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
      • RULADA TROPICALA CU COCOS
      • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
      • RULOURI CU SUNCA SI CASCAVAL
      • ROLE CU SUNCA SI CEAPA VERDE
      • PULPE COAPTE LA CUPTOR
      • TORT KINDER - PINGUI
      • TARTA CU CIRESE DE POST
      • TORT TABLA DE SAH
      • TARTA CU PRUNE
      • VINETE CU PARMEZAN
      • SARMALE CU SOIA SI CIUPERCI
      • TAITEI DE CASA
      • TORT CU CAPSUNI
      • TARTA CU BRANZA
      • TORT CU CREMA INGHETATA
      • COCORADA CU BRANZA SI MARAR
      • CREMES
      • CREMA DE BRANZA
      • CORONITA CU CARNE TOCATA
      • COZONAC CU MAC DE POST
      • CORNULETE BICOLORE
      • COTLET DE PORC IN VIN LA CUPTOR
      • CREMA DE ZAHAR ARS
      • CASTRAVETI MURATI (IN DUNST)
      • CHEESECAKE CU CARAMEL
      • CARTOFI FRANTUZESTI
      • CIUPERCI PANE
      • CARTOFI CU CARNACIORI LA CUPTOR
      • CIORBA DE PUI
      • CIUPERCI LA CUPTOR CU MOZZARELLA
      • CIORBA DE SALATA VERDE
      • BOMBOANE RAFFAELLO
      • BATOANE DE CEREALE CU LAPTE DE SOIA
      • BISCUITI SPIRALATI
      • BRIOSE "TRANDAFIRI" CU CAPSUNI
      • BRANZOICI "IMPLETITE"
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ►  ianuarie (4)
  • ►  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ►  octombrie (9)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

210304

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com