skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

CORONITA CU CARNE TOCATA




                                                              Reteta Edith's Kitchen
 Cand am vazut reteta la Edith m-am gandit ca prea bine arata ca sa nu fie si foarte buna, asadar m-am hotarat s-o fac si sa v-o impartasesc si voua. Fac o mentiune inca de la inceput: cantitatile sunt pentru 2 bucati, prima coronita am facut-o exact dupa reteta de baza, iar pentru cea de a doua am adaugat putin cascaval si ketchup. Acum dupa ce le-am gustat pe amandoua pot spune ca amandoua sunt bune, insa cea cu ketchup mi-a placut mai mult, deaceea o sa postez foto de la ultima. Ramane sa descoperiti si voi care va place mai mult dupa ce le ve-ti incerca.
Pentru aluat avem nevoie de:
- 300 gr. faina
- 150 gr. unt topit
- 100 ml apa
- 1 ou
- 6 gr. drojdie proaspata (sau 3 gr. drojdie uscata)
- un praf de sare
Umplutura:
- 600 gr. carne tocata
- 2 cepe mijocii
- 1-2 morcovi dati prin razatoare
- gogosar murat taiat cubulete (eu nu am pus)
- 1 ou
- patrunjel verde tocat
- sare si piper
- 2-3 linguri ketchup (in plus fata de reteta originala)
- 50 gr cascaval ras (in plus fata de reteta originala)
- seminte de susan (pentru decor)
Cum se face:
La aluat se amesteca toate ingredientele si daca e nevoie se mai adauga apa.


 Se framanta bine pana rezulta un aluat compact, usor de modelat. Se acopera vasul si se lasa la dospit 1 ora, la loc caldut.
Pentru umplutura, carnea se caleste cu ceapa taiata marunt, cu morcovul ras, sare si piper. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga gogosarul taiat cubulete (eu nu am pus), patrunjelul si oul batut.
Aluatul dospit se imparte in 2 parti egale. Se intinde jumatate din aluat intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm (poate fi una de pizza),

 apoi se pune ketchup-ul ungand usor cu lingura
asezam jumatate din umplutura pe marginea tavii ajutandu-ne de lingura iar deasupra umpluturii punem cascavalul ras

la mijloc se taie blatul cu cutitul formand astfel 8 triunghiuri
apoi fiecare triunghi se trage spre exterior peste umplutura (spre marginea tavii) si se apasa cu degetul pentru a se lipi.

Se unge cu ou batut, se presara seminte de susan

apoi se da la cuptorul incins pentru 30-40 minute pana se rumeneste frumos. 



Mai jos sunt foto de la coronita fara ketchup si cascaval.





Labels: CARNE, CORONITA, TOCATA 0 Comentarii
0 Responses

« Postare mai nouă Postare mai veche »
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ▼  2013 (99)
    • ►  noiembrie (5)
    • ►  octombrie (17)
    • ►  septembrie (11)
    • ▼  august (37)
      • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
      • RULADA TROPICALA CU COCOS
      • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
      • RULOURI CU SUNCA SI CASCAVAL
      • ROLE CU SUNCA SI CEAPA VERDE
      • PULPE COAPTE LA CUPTOR
      • TORT KINDER - PINGUI
      • TARTA CU CIRESE DE POST
      • TORT TABLA DE SAH
      • TARTA CU PRUNE
      • VINETE CU PARMEZAN
      • SARMALE CU SOIA SI CIUPERCI
      • TAITEI DE CASA
      • TORT CU CAPSUNI
      • TARTA CU BRANZA
      • TORT CU CREMA INGHETATA
      • COCORADA CU BRANZA SI MARAR
      • CREMES
      • CREMA DE BRANZA
      • CORONITA CU CARNE TOCATA
      • COZONAC CU MAC DE POST
      • CORNULETE BICOLORE
      • COTLET DE PORC IN VIN LA CUPTOR
      • CREMA DE ZAHAR ARS
      • CASTRAVETI MURATI (IN DUNST)
      • CHEESECAKE CU CARAMEL
      • CARTOFI FRANTUZESTI
      • CIUPERCI PANE
      • CARTOFI CU CARNACIORI LA CUPTOR
      • CIORBA DE PUI
      • CIUPERCI LA CUPTOR CU MOZZARELLA
      • CIORBA DE SALATA VERDE
      • BOMBOANE RAFFAELLO
      • BATOANE DE CEREALE CU LAPTE DE SOIA
      • BISCUITI SPIRALATI
      • BRIOSE "TRANDAFIRI" CU CAPSUNI
      • BRANZOICI "IMPLETITE"
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ►  ianuarie (4)
  • ►  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ►  octombrie (9)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

210478

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com