Reteta Edith's Kitchen
Cand am vazut reteta la Edith m-am gandit ca prea bine arata ca sa nu fie si foarte buna, asadar m-am hotarat s-o fac si sa v-o impartasesc si voua. Fac o mentiune inca de la inceput: cantitatile sunt pentru 2 bucati, prima coronita am facut-o exact dupa reteta de baza, iar pentru cea de a doua am adaugat putin cascaval si ketchup. Acum dupa ce le-am gustat pe amandoua pot spune ca amandoua sunt bune, insa cea cu ketchup mi-a placut mai mult, deaceea o sa postez foto de la ultima. Ramane sa descoperiti si voi care va place mai mult dupa ce le ve-ti incerca.
Pentru aluat avem nevoie de:
- 300 gr. faina
- 150 gr. unt topit
- 100 ml apa
- 1 ou
- 6 gr. drojdie proaspata (sau 3 gr. drojdie uscata)
- un praf de sare
Umplutura:
- 600 gr. carne tocata
- 2 cepe mijocii
- 1-2 morcovi dati prin razatoare
- gogosar murat taiat cubulete (eu nu am pus)
- 1 ou
- patrunjel verde tocat
- sare si piper
- 2-3 linguri ketchup (in plus fata de reteta originala)
- 50 gr cascaval ras (in plus fata de reteta originala)
- seminte de susan (pentru decor)
Cum se face:
La aluat se amesteca toate ingredientele si daca e nevoie se mai adauga apa.
Se framanta bine pana rezulta un aluat compact, usor de modelat. Se acopera vasul si se lasa la dospit 1 ora, la loc caldut.
Pentru umplutura, carnea se caleste cu ceapa taiata marunt, cu morcovul ras, sare si piper. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga gogosarul taiat cubulete (eu nu am pus), patrunjelul si oul batut.
Aluatul dospit se imparte in 2 parti egale. Se intinde jumatate din aluat intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm (poate fi una de pizza),
apoi se pune ketchup-ul ungand usor cu lingura
asezam jumatate din umplutura pe marginea tavii ajutandu-ne de lingura iar deasupra umpluturii punem cascavalul ras
la mijloc se taie blatul cu cutitul formand astfel 8 triunghiuri
apoi fiecare triunghi se trage spre exterior peste umplutura (spre marginea tavii) si se apasa cu degetul pentru a se lipi.Se unge cu ou batut, se presara seminte de susan
apoi se da la cuptorul incins pentru 30-40 minute pana se rumeneste frumos.
Mai jos sunt foto de la coronita fara ketchup si cascaval.