skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Pagina de pornire
  • Adauga reteta
  • Contact
  • Schimb de link

Retete culinare rapide, simple si delicioase

TORT TABLA DE SAH




Arata bine si este delicios si mai mult decat atat este foarte simplu de facut si cu ingrediente la indemana. Se fac 3 sau 4 foi de blat (asta depinde de cat de mare dorim sa-l facem). Dimensiunea tavii folosite pentru foaia de blat: 32 cm X 22cm.
Pentru 1 foaie de blat avem nevoie de:
- 3 oua mari sau 4 oua mai mici
- 3 linguri sirop sau apa
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 2 linguri cu varf de cacao
- 1 lingurita cu varf de praf de copt

La crema am folosit:
- 150 gr. zahar
- 100 gr. nuci bucati
- 1000 ml frisca
- un pliculet de gelatina (10 gr.)

Pregatim intai foile: se separa ouale, galbenusurile se amesteca intr-un bol cu cele 3 linguri de ulei, albusurile in care am pus cele 3 linguri de sirop sau apa se bat spuma tare, se adauga zaharul treptat apoi galbenusurile amestecate cu ulei.

Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca toate si se incorporeaza in spuma de albusuri . Se pune compozitia in tava pe hartie de copt

si se coc cca. 12 minute la foc potrivit. Fiecare foaie de blat se face pe rand, dar merge repede asta pentru ca in timp ce se afla o foaie la cuptor se pregateste urmatoarea.

Dupa ce s-au copt toate se lasa sa se raceasca; intre timp pregatim crema: zaharul se pune intr-un castron la topit; cand este complet caramelizat se adauga bucatile de nuca; atentie sa nu fie focul prea mare pentru a nu se arde; va capata un gust amarui. Se ia de pe foc si se pune pe o farfurie care am uns-o in prealabil cu putin ulei (pentru a se dezlipi usor).

 Dupa ce s-a racit se zdrobeste putin (eu am folosit ciocanul de batut snitele), apoi se pune la robot si se macina fin. Va rezulta un krantz foarte fin.

Frisca se bate bine cu mixerul la viteza mare

apoi se adauga krantzul si se mixeaza din nou.

Gelatina se pune la umflat cu 50-80 ml apa rece,
 se lasa 10 minute

 apoi se topeste pe baie de aburi si se adauga in crema de frisca, amestecand bine.
Foile de blat racite se taie pe lungime in fasii egale, de grosime 2,5cm ;


se insiropeaza cu sirop sau zeama de compot (sau ce doriti voi), se aseaza in tava unde se asambleaza cu spatii intre ele de aprox. 2,5-3 cm;

crema se pune intr-un posh apoi se umple spatiile dintre fasiile de blat;

 la al doilea strat se procedeaza la fel cu diferenta ca vom aseza fasiile de blat deasupra spatiilor umplute cu crema. Procedam la fel pana cand terminam crema sau fasiile. Imbracam tortul cu crema ramasa apoi il ornam dupa dorinta fiecaruia. Eu am folosit ornament de ciocolata si putina nuca macinata.

Sper sa va placa la fel de mult ca si noua!






Labels: Retete Prajituri, TABLA 0 Comentarii
0 Responses

« Postare mai nouă Postare mai veche »
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Gata de gatit

Etichete Retete

Retete Bors (1) Retete Post (4) Retete Prajituri (43) Retete Primavara (1) Retete anemie (1) Retete ciuperci (3) Retete desert (7) Retete din Pui (6) Retete la Cuptor (1) Retete peste (1) Retete traditionale (9) Salate (2) desert (13) prajituri (5) retete gemuri (1) retete salate (5) retete toamna (1) sosuri (3)

Interesante

Site-uri si bloguri interesante! *Schimb de Link

Cele mai vazute

  • PRAJITURA REGALA reteta culinara
  • PRAJITURA KINDER FELIE DE LAPTE
  • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
  • Reteta Negresa de Post
  • Prajitura Cremsnit
  • Retete culinare pentru anemie
  • PULPE COAPTE LA CUPTOR
  • Bulion si ketchup de casa
  • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
  • Prajitura cu piersici caramelizate

Arhiva Retete

  • ▼  2013 (99)
    • ►  noiembrie (5)
    • ►  octombrie (17)
    • ►  septembrie (11)
    • ▼  august (37)
      • RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU
      • RULADA TROPICALA CU COCOS
      • RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS
      • RULOURI CU SUNCA SI CASCAVAL
      • ROLE CU SUNCA SI CEAPA VERDE
      • PULPE COAPTE LA CUPTOR
      • TORT KINDER - PINGUI
      • TARTA CU CIRESE DE POST
      • TORT TABLA DE SAH
      • TARTA CU PRUNE
      • VINETE CU PARMEZAN
      • SARMALE CU SOIA SI CIUPERCI
      • TAITEI DE CASA
      • TORT CU CAPSUNI
      • TARTA CU BRANZA
      • TORT CU CREMA INGHETATA
      • COCORADA CU BRANZA SI MARAR
      • CREMES
      • CREMA DE BRANZA
      • CORONITA CU CARNE TOCATA
      • COZONAC CU MAC DE POST
      • CORNULETE BICOLORE
      • COTLET DE PORC IN VIN LA CUPTOR
      • CREMA DE ZAHAR ARS
      • CASTRAVETI MURATI (IN DUNST)
      • CHEESECAKE CU CARAMEL
      • CARTOFI FRANTUZESTI
      • CIUPERCI PANE
      • CARTOFI CU CARNACIORI LA CUPTOR
      • CIORBA DE PUI
      • CIUPERCI LA CUPTOR CU MOZZARELLA
      • CIORBA DE SALATA VERDE
      • BOMBOANE RAFFAELLO
      • BATOANE DE CEREALE CU LAPTE DE SOIA
      • BISCUITI SPIRALATI
      • BRIOSE "TRANDAFIRI" CU CAPSUNI
      • BRANZOICI "IMPLETITE"
    • ►  mai (4)
    • ►  aprilie (5)
    • ►  martie (7)
    • ►  februarie (9)
    • ►  ianuarie (4)
  • ►  2012 (42)
    • ►  noiembrie (6)
    • ►  octombrie (9)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (11)
    • ►  ianuarie (5)
  • ►  2011 (14)
    • ►  noiembrie (14)

Vizitatori

De vizitat

Romania TV online
Informatii sisteme termice
Magazin online ieftin
Poze haioase
Prin Viata

Suntem pe:

Director Web | Director web romania | | Site-ul apare in Directorul Kappa
Copyright (c) 2011 Retete culinare rapide, simple si delicioase - www.Blogger.com